Egyéb

Örök árnyék - BIDF 2021

Online nézhető ONLINE
2021. március 03. (szerda) 13:00 - 15:00

Premiervetítés és stúdióbeszélgetés időpontja: 2021.03.03. 13:00 | A film a premier időpontjától számítva a fesztivál végéig (2021.03.10-éig) megtekinthető a www.bidf.hu weboldalon.


Apja, férje vagy más férfirokona meggyilkolásáért egy csapatnyi tizenéves lány tölti büntetését a fiatalkorúak javítóintézetében, Iránban. Őszinte beszélgetéseik és játékos időtöltéseik során a lányok lépésről lépésre megnyílnak, s fokozatosan fényt derül az általuk elkövetett szörnyűséges tettek következményeire és időnként annak okaira is.
A rendező olykor egyedül hagyja a lányokat a kamerával, akiknek így lehetősége nyílik felvételt készíteni, s azon keresztül megszólítani egykori áldozatukat vagy bűntársaikat. A lányok közül többen az anyjuk segítségével követték el a gyilkosságot, akik valahol máshol várnak a kivégzésükre.
Az édesanyák életéért való rettegés ellenére a hangulat a lányok lakóegységében – a közös tinihálószobával, osztályteremmel és a füvesített udvarral – szinte gondtalannak tűnik. Egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy ez a zárt, csak nőkből álló környezet valójában menedéket nyújt számukra az agresszív, férfiak uralta társadalom elől.


(a film adatlapja)