Egyéb

PénteK13 online - Cseppszínház - Kór-tünet

Online nézhető ONLINE
2021. január 22. (péntek) 19:00
Ingyenes

„KULTURÁLIS SZELET” A MAGYAR KULTÚRA NAPJÁN A CSEPPSZÍNHÁZ ELŐADÁSÁBAN


A Kór-tünet a Cseppszínház növendékeinek valamint Szabó Zselyke és Mészáros Attila színművészek irodalmi összeállítása. A játék során a magyar irodalom kiemelkedő klasszikus és kortárs képviselőinek vers és próza részletei hangzanak el történetbe ágyazva, melyekben mindannyian magunkra ismerhetünk.
Magány? Társas magány? Szerelem? Gyűlölet? Férfi és nő? Ki vagyok én? És ki vagy te? Ismerlek? Ismerhetlek? Kell, hogy ismerjelek? És te ismersz? És magad ismered? És én magam? Van-e „mi”? Egyáltalán van-e valami? Kell, hogy legyen? Kellek? Kellesz? Kellünk?


A történet ezen érzelmek ambivalenciájára épül. Az egyén magányát, a szerelem múlandóságát, a szeretet létjogosultságát, a társas lét értelmét vagy értelmetlenségét kérdőjelezi meg. Van-e férfi és nő, vagy csupán test és test, lélek és lélek találkoznak? Az identitás keresés, az érzelmek folyamatos cirkulációja, végtelen körforgása áll az előadás középpontjában.


Közreműködik: Benkő Botond, Domoki Szabolcs, Gilányi Zsófia, Gordon Áron, Körmöndi Dóra, Madaras Dorottya, Mészáros Attila, Mikecz Anna, Molnár Dávid, Nánási Zoé, Ötvös Adrienn, Pinczési Panni, Polcz Péter, Sebesi Julianna, Szabó Zselyke, Szendrei Csongor


Illusztráció: Szabó István festőművész Zene: Balla Gergely Mózsi


Rendező: Szabó Zselyke


Felhasznált művek: Bálint György: Miért nem vigyázol?, Dobos Éva: Élünk, Gyurkó László: Egész élet, Illés Endre: Történet a szerelemről és halálról, József Attila: Szabad ötletek jegyzéke, Pass Lajos: Vágyak és játékok, Pilinszky János: KZ oratórium