Kézműves sajtvásár Nagyegyházán, színes programokkal, ízletes ételekkel és táncházzal.
A főszereplő ismét a SAJT, fantasztikus kínálattal készülnek a sajtkészítők, még Erdélyből is jönnek a „Szépviziek”, de lesznek egyéb finomságok: házi rétes, hagyományos lakodalmas sütik, fantasztikus füstölt áruk, kürtős kalács, mézek, lekvárok, szörpök, borok, és egyéb kézműves termékek is.
A kemence is „dolgozik”, ott készül a finom rakott puliszka, amely a Hangistálló specialitása! A többi étel pedig üstben készül!
Az idén szakmai segítséget is kapnak a hazai sajtkészítők, ezért a Sajtmajális vendége egy ismert szakember Franciaországból, aki a sajthibák specialistája.
Akik már voltak a Hangistállóban az elmúlt 14 év alatt bármilyen rendezvényen, megtapasztalhatták, hogy mindig a vendég az első. A szervezőknek a legfontosabb, hogy mindenki jól érezze magát és jó kedvvel, szép élményekkel feltöltődve távozzon.
Egyik kedves sajtos barát mondta, hogy "Gyere el Nagyegyházára, és ha jössz az úton, egyszer csak valami kellemes bizsergést érzel a szíved tájékán, na ott állj meg és menj be! Az a Hangistálló".