Egyéb

Séta a planetáris állatkertben

Online nézhető ONLINE
2021. január 24. (vasárnap) 20:00
Ár: 1490 Ft

Felfedező séta Naprendszerünk legváltozatosabb égitestjei és idegen bolygórendszerek bolygójószágai között.


3. rész: Felfedező séta Naprendszerünk legváltozatosabb égitestjei és idegen bolygórendszerek bolygójószágai között.


A Galaxis Útikalauz januártól egy 10 részes “Spacebontó’ sorozattal jelentkezik, mely 10 rész egymásra épül, a Földtől elindulva egyre mélyebbre kalauzolják nézőiket a rejtélyes Világűrben.


"Milyen kincseket rejt Naprendszerünk, és milyenek lehetnek a távoli bolygórendszerek? Jól ismerjük, hogy Naprendszerünkben nyolc bolygó van, és fényes központi csillagunk, a Nap. Milyen lehet azonban, ha két csillag kering a közepén, mint a fantázia szülte Tatooine esetén a Csillagok Háborújában? Vajon más naprendszerekben is egy síkban keringenek a bolygók?


Már Naprendszerünk is igen változatos égitestkínálattal rendelkezik: Akadnak gigászi gázóriások, forró kőgolyóbisok, rozsdás sivatagok. A nyolc bolygón túl a holdak izgalmas világa, kénvulkánokat pöfögő pokolszörnyek, vagy kriogejzírekkel kitörő jégbirodalmak is akadnak. A kisebb égitestek világát tojásdad törpebolygók, krumpli alakú kisbolygók és elegáns üstököt növesztő kométák tarkítják. Ha ennyi minden kincs lapul a Naprendszerben, micsoda változatosság tárul majd elénk, ha megvizsgáljuk a távoli bolygórendszerek planetáris állatkertjének korábban ismeretlen példányait is!"

Az élő közvetítés linkjét jegyvásárlást követően, az előadás megkezdése előtt 2 nappal küldik el a megadott email címre.