Egyéb

Sisi szívügyei – séta a Várkert Bazárban

Várkert Bazár
2020. február 16. (vasárnap) 14:00

Helyszín:

Várkert Bazár
1013 Budapest, I. kerület, Ybl Miklós tér 4.

Valentin-nap alkalmából Erzsébet királyné szíve legrejtettebb titkai nyomába eredünk: vajon kihez vagy mihez vonzódott szenvedélyesen a világ legszebb uralkodónője? A túra során megismerheti a hazai neoreneszánsz építészet egyik legszebb alkotását, az épület azon részei is bejárhatóak, amelyek a nagyközönség számára nem, vagy csak részben látogathatóak!


Milyen gyermek, édesanya, feleség, barát és barátnő volt Sisi? Hogyan élte meg Rudolf trónörökös elvesztését, vagy a Ferenc Józseffel kötött, egyre boldogtalanabbá váló házasságát? Az elmagányosodó, önmagát a verseiben Sirálynak vagy Titániának nevező Sisi valóban gyengéd érzelmeket táplált Andrássy Gyula gróf iránt, és tényleg szívügye volt Magyarország és a magyarság?


A Sisi szívügyei – séta a Várkert Bazárban című túránk során nemcsak a magyarok által is imádott császárné és királyné szívének titkait kutatjuk, hanem megismerhetjük a hazai neoreneszánsz építészet egyik legszebb alkotása, az Ybl Miklós által tervezett Várkert Bazár múltját és jelenét, és az épületegyüttes azon részeit - egyben Sisi kedvenc helyszíneit is -, amelyek a nagyközönség számára nem, vagy csak részben látogathatók.