Egyéb

Szamóca Kiskertész Klub: Trópusi kincskereső

Szamóca Kiskertész Tanoda - Füvészkert
2019. január 12. (szombat) 10:00

Helyszín:

Szamóca Kiskertész Tanoda - Füvészkert
1083 Budapest, Illés utca 25.

Bérlejetek egy szivárványszínű léghajót és repüljetek el vele a trópusi erdőbe, keressétek meg az aranypénzzel teli ládikát, az elrejtett kincset. A térképen, az egyenlítő felé vegyétek az irányt. Ha már közeledtek és láttok egy nagy összefüggő zöld foltot, ideje ereszkedni.


Már 50 méterre a földtől, esélyes, hogy az óriásfákba akad a léghajó kosara. Parkoljatok le és egy óriásfa tövén ereszkedjetek le a lombkorona szintre. Innen már könnyebb dolgotok lesz mert a liánok segítségével át tudtok ugrabugrálni egyik fától a másikig, mint egy nagy kalandparkban. Közben szedhettek egy vanília rudat, jó lesz a tejbegrízbe. A pálmafák között keressetek kókuszpálmát, szedjetek róla kókuszdiót és datolyát, ez finom édes.


A majmokra érdemes figyelni közben, mert elvezethetnek a banánfához. Ha már a lombkoronaszintben mindent megtaláltok, ereszkedjetek tovább a fikuszfa légygyökerein és szüleiteknek szedjetek egy kis kávébabot, a kávécserjékről, magatoknak meg pár citromot a teába. De a legfinomabb, amit itt találhattok az egy jó érett, zamatos papaya! Aztán földet érve vigyázzatok, bele ne essetek az ananász levélüstökébe, mert szúrhat. De ha találtok egyet, jó lesz vacsorára. Nézzetek körül, kutassatok a bokrok alatt, keressétek meg az aranypénzeket. Mindezt, a Füvészkert pálmaházában is végig járhatjátok  a Szamóca Kiskertész Klubban. A papaya magjait elültetitek és hazaviszitek, hogy neveljetek magatoknak saját esőerdőt! 


A Mesehősök növényei program célja, hogy közelebb hozza a gyerekeket a természethez. Játékosan, észrevétlenül tanulnak a gyerekek, a növényekről, élővilágról tapasztalás útján. A kedvenc mesehőssel való közös kertészkedés olyan gyerekkori élmény, amire mindig emlékezni fognak.


A program keretében minden foglalkozáson más mesehőssel kertészkedhetnek a gyerekek. Közösen megvizsgálják, hogy milyen növények szerepelnek a mesében, és ezeket megnézik a helyszínen, a Füvészkert gyűjteményében. A foglalkozás az üvegházakban és a tanteremben zajlik.