Egyéb

Szép helyek - Családi nap

Szépművészeti Múzeum
2019. október 19. (szombat) 10:00 - 13:00

Helyszín:

Szépművészeti Múzeum
1146 Budapest, XIV. kerület Dózsa György út 41.

Évente kétszer, ősszel és tavasszal szépműhelyt tartanak a múzeumban. Játékos foglalkozásokkal, tárlatvezetésekkel, kreatív asztallal és kincskereső játékkal kedveskednek mindenkinek, kicsiknek és nagyoknak. Minden alkalommal más témát járhattok körül, de mindig a szép arcukat mutatják.
Ki ne szeretné látni az ókori Egyiptom egzotikus kincseit, vagy Itália, Németalföld, Spanyolország szépségeit? Időbeli és térbeli utazásra, egy kis kulturális kalandozásra hívnak mindenkit. Ígérik, sok szép közös élményben lesz részetek.


A programon való részvételi díj 1000 Ft/fő felnőtteknek, 500 Ft/fő 18 év alattiaknak, 2 éves kor alatt a belépés ingyenes. A részvételi díj tartalmazza az állandó kiállítások belépőjegyét is. Jegyvásárlás a helyszínen történik.


10.00–13.00 Egy istennő lábnyomában – családi kalandjáték (Ókori Egyiptom kiállítás)
A család apraja-nagyja együtt kalandozik: meg kell találnotok egy ókori egyiptomi istennő különböző helyeken felbukkanó nyomait. Az istennő útja során többféle alakban is megjelenik. Kész átváltozóművész! Hol gyönyörű, hol ijesztő, hol ember, hol pedig állatformája van.


10.00–13.00 A hely szelleme – élő társasjáték mindenkinek (Román Csarnok)
Ez a társasjáték egy olyan játék, ahol ti vagytok a figurák, és ti válaszoltok a kérdésekre is. Miközben mezőről mezőre lépkedtek, sok érdekességet tudtok meg a múzeumról és a kiállított művekről.
Tartja: Mertus Ágnes


10.00–13.00 Vándormadarak a kreatív fészekben – alkotni jó! (Román Csarnok)
Színes madarakat készíthettek, és megtaníthatjátok őket repülni.
Tartja: Deme Edina


10.30 és 11.15 Közlekedés és utazás a középkori Európában – tárlatvezetés nagyoknak (14+) (Márvány Csarnok)
Művelődéstörténeti utazás haladóknak. Vajon milyen lehetett egy utazás a középkori Európában? Kik és mikor utaztak? Milyen veszélyek leselkedtek az úton lévőkre? Miért vettek részt zarándoklaton gazdagok és szegények egyaránt?
Tartja: Lovass Dóra


10.30 Egy világutazó szemével – játékos vezetés gyerekeknek (5–8 év) (Márvány Csarnok)
Visszaforgatják az idő kerekét, és a világ csodás tájaival ismerkedhettek meg. Utatokat hegyek, tengerek és mesés lények keresztezik.
Tartja: Cser Judit


11.15 Hol is járunk?! – játékos vezetés gyerekeknek (9–13 év) (Márvány Csarnok)
Sokszor csak azt vesszük észre, hogy kik a szereplők, és mit csinálnak a képeken. Most azt is megnézhetitek, hogy mi a helyszín, és miért pont ezt választotta a festő.
Tartja: Záray Szilvia


12.00 Lassan jársz, tovább érsz? – játékos vezetés családoknak (Márvány Csarnok)
Milyen szép is az, amikor egy család útra kerekedik! Ám meggyűlhet a bajotok azzal, hogy mindenkinek megvan a maga tempója. A családi vezetésen csak a családtagok összefogásán múlik, hogy meddig juttok el, és mennyi élményt visztek magatokkal.
Tartja: Kovács Vera


A programra regisztrálni ITT lehet.

Parno Graszt lemezbemutató koncert a Müpában február 14-én!