Egyéb

SzínpadOn / Dekameron: Örökké fogd a kezem

Online nézhető ONLINE
2021. január 22. (péntek) 20:00

A mű két rendkívüli emberről, a világirodalom egyik legnagyobb írójáról és a kor ünnepelt színésznőjéről szól. Szenvedélyes szerelmük és házasságuk története személyes levelekben elbeszélve.


Szerző: CAROL ROCAMORA


Fordította: Csukás Barnabás, Csukás Márton


Az előadás a "Madách Színház élőben az Ön otthonában" sorozat része. Csak online megtekinthető az előadások időpontjában.


Madách Dekameron - Kerüljön közelebb az irodalomhoz!


20.00 órától az online térben Nyáry Krisztián irodalomtörténész lesz a vendégük, aki Csehov és a szerelem címmel mesél Csehovról, Olga Knyipperről és az őket körülölelő irodalmi, művészi korszakról.


Az Örökké fogd a kezem online előadása 20.35 órakor kezdődik.


Carol Rocamora a New York-i művészeti egyetem tanára, Csehov több írását ültette át angol nyelvre. Csehov és felesége levelezésének nyomán írt művének ősbemutatója 2001-ben volt a londoni Almeida Theatre-ben, azóta számos nyelven aratott sikert. Olyan színészóriások játszották, mint Paul Scofield és Irene Worth. A mű két rendkívüli emberről, a világirodalom egyik legnagyobb írójáról és a kor ünnepelt színésznőjéről szól. Szenvedélyes szerelmük és házasságuk története személyes levelekben elbeszélve.