Egyéb

Szolgálnak és védenek - értünk vannak! - rajzpályázat

ONLINE
2020. május 01. (péntek) - 2020. június 15.

Helyszín:

ONLINE
1000 Budapest, Világháló

Az Országos Rendőr-főkapitányság rajzpályázati felhívása 5-14 éves gyermekek számára. Az egységes magyar Rendőrség létrehozásának és fennállásának 100. évfordulójának méltó megünneplésére az ORFK Személyügyi Főigazgatóság egy 2020 évet átfogó centenáriumi programsorozatot készített elő. Ennek egyik elemeként megszólítani és mozgósítani kívánja a gyermekeket, akik szívesen készítenek a rendőrök munkájával, a Rendőrséggel kapcsolatos pályaművet. A Rendőrség fennállásának centenáriuma kiváló alkalom arra, hogy az érdeklődőknek, illetve a jövő nemzedékei számára olyan gyermekrajzokat (alkotásokat) mutassanak be, amelyek a rendőri hivatásról szólnak.


A pályázatot a pályamunkát készítő gyermek törvényes képviselője, illetve a pályamunkát készítő gyermek nyújthatja be az alábbi korosztályok szerint:
- 5-6 éves korig
- 7-10 éves korig
- 11-14 éves korig


Előnyben részesülnek azon pályaművek, amelyek sajátos témában, egyedi technikával, humorral átszőttek, ezzel együtt a rendőrlét kihívásaira, szépségeire is rávilágítanak. Egy pályázó gyermek összesen egy pályaművel indulhat.


Formai kritériumok: a rajz A/4 méretű papírlapon készülhet: színes, fekete-fehér, akár montázs. Készülhet festékkel, ceruzával, tollal, zsírkrétával, stb. A rajz szöveget nem tartalmazhat. Nevezési díj nincs. A pályázat korcsoportonkénti első három helyezettje elismerésben részesül.


A rajzokat elektronikus úton a centenarium@orfk.police.hu e-mail címre, vagy postai úton (ORFK Személyügyi Főigazgatóság, 1903 Budapest, Pf.: 314/15.) nyújthatók be.


Határidő: 2020. június 15.


További információk: centenarium@orfk.police.hu


és itt!