Egyéb

Táncműhely #19 - Góbi Rita: GÓBI Tánctréning

Online nézhető ONLINE
2021. április 26. (hétfő) 19:00

A Trafó az előadások mellett a megnyitása óta heti rendszerességgel ad helyet különféle mozgás- és táncóráknak a Műhely Alapítvány szervezésében.


Így van ez a korlátozások ideje alatt is. Meghívták a Trafóban oktató, egyedi szemléletet és gondosan kidolgozott technikát átadó tanárokat, hogy többéves szakmai tapasztalatukat most az online térben osszák meg.


Ha korábban már eljátszottál a gondolattal, hogy csatlakozz egy órához, azonban valamiért ez a fogadalom nem valósult meg, vagy ha régi növendék vagy, szeretettel várnak az online programsorozaton, amelyet a Trafó Facebook-felületén követhetsz. Ráadásul ingyenesen.
Minden, amire szükséged van: egy kényelmes ruha, tér, víz és elszántság. Vigyázz az asztal sarkával, és ha zokniban gyakorolsz, a laminált padlóval!


GÓBI TÁNCTRÉNING


Mert mozogni otthon is lehet!
Otthonról, egyedül és mégis együtt - erősödjünk közösen! Egy laptop vagy mobil és egy kis elszántság kell hozzá, a többiben segít Rita!
Az órán garantált a feltöltődés, mert Góbi egy igazi energiabomba, aki szívesen megosztja az energiák áramlását, és rávezet saját testünk, lelkünk felfedezésére, tudatos használatára, fejlesztésére.
Az óra első felében a kondicionáló gyakorlatokkal a mindennapi jól-léthez elengedhetetlen fizikai erőnlét megalapozása és fejlesztése zajlik, erősítő és nyújtó gyakorlatokon keresztül. Legyen a közeledben szék, zokni, törölköző, két jó vastag könyv vagy két üveg bor:)
Amikor jól bemelegedtünk, jöhet a vezetett improvizáció, a szabad tánc, amikor az ember úgy mozog, amilyen valójában. Rita vezető hangként van jelen, segít megtalálni a saját mozdulatainkat. Az óra végét pedig megkoronázzák egy kis Góbi-kombival.


Lehetsz teljesen kezdő, haladó vagy profi, nem számít. Gyere, csatlakozz te is!


Góbi Rita a Magyar Táncművészeti Főiskolán szerzett diplomát, mint táncművész, koreográfus, táncpedagógus. Sok független táncszínházi produkciónak, valamint filmnek volt közreműködője, de mára saját stílusának csiszolásában, fejlesztésében mélyül el leginkább. Játszik a testrészek külön mozgatásával, szereti a repetitív, miniatűr mozgásokat, a belső figyelemre összpontosuló szabad táncot. Előadásaival folyamatosan turnézik világszerte.