Egyéb

Törlés másként - Művészeti foglalkozás gyerekeknek Csernus Tibor kiállításában

Várkert Bazár (Testőrpalota)
2019. január 13. (vasárnap) 15:00
Ár: 1500 Ft

Helyszín:

Várkert Bazár (Testőrpalota)
1013 Budapest, I. kerület Ybl Miklós tér 4.

Törlés másként – Adventi múzeumpedagógiai foglalkozás gyermekeknek a Csernus és a Montmartre – Egy műterem titkai című időszaki kiállításon. A kis alkotók a kiállított festményekből, grafikákból, makettekből inspirálódhatnak és karácsonyhoz kapcsolódó egyedi alkotásokat készíthetnek múzeumpedagógus segítségével.


Amikor rajzolunk, szeretünk minden részletben biztosak lenni, hogy úgy kerül a papírra, ahogy mi szeretnénk. Alaposan kiválasztjuk a legmegfelelőbb színeket, pontosan próbáljuk megrajzolni a formákat. De mi történik, ha visz az anyag magával?


Ha nem tudok minden részlet felett uralkodni? Ha a színek keverednek, a formákat nem rárajzoljuk, hanem a színekből visszakaparjuk.


"A kiállításban számos izgalmas alkotással találkozunk, az örökösen kereső-kísérletező Csernus Tibor életművének korai szakaszában alkotott képeiből inspirálódunk. Zsírkréta segítségével egyedi alkotásokat hozunk létre, nem hagyományos módon."


A kiállításhoz kapcsolódó foglalkozások külön-külön egységet alkotnak, de akár mindegyikre be lehet kapcsolódni. Ez alkalommal ünnephez kapcsolódó alkotásokat készíthettek.


Időtartam: 90 perc
Érdemes játszós ruhában menni!
Ajánlott korosztály: 4 - 14 éves korig


A kiállítás megtekinthető 2019. január 27-ig.