Egyéb

Trianon realitásai - Freedom of My Identity Emberi Jogi Fesztivál

Online nézhető ONLINE
2020. május 14. (csütörtök) 19:00 - 20:30

Örömmel értesítenek Titeket, hogy a Diverse Youth Network csapata úgy döntött, hogy online és rövidebb formában, de megtartja Freedom of My Identity Emberi Jogi Fesztiválját.


Beszélgetés a száz éve történt nemzeti tragédia jelenkori hatásairól. Miképpen van jelen a Trianon a jelenkori Magyarország mindennapjaiban? Vajon, milyen hatással van ránk? A beszélgetésben felidézik, hogy mi történt 100 évvel ezelőtt, és annak milyen hatása van napjainkra. Megvizsgálják, hogy milyen roma kutatások vannak a témában és kitérünk a Trianon, mint nemzetközi békeszerződés/diktátum 100 éves történetére is.


Mi egy nemzeti tragédia életútja? Mit gondol a témában a baloldal? Miként táplálkozhat a szélsőjobboldal ezen történelmi eseményekből? Kiemelt figyelmet kap a kisebbségek helyzetének változása hazánk és a szomszédos országok területén, nagy hangsúlyt fektetve a határainkon túl élő, cigány/roma magyar ajkú kisebbségek helyzetére. A múlt vajon tényleg köztünk jár?


Meghívott előadók:


Dupcsik Csaba - szociológus, történész, Károli Gáspár Református Egyetem, Társadalomtudományi Kutatóközpont, MTA Kiváló Kutatóhely


Jósa Bálint - alapító, Szubjektív Értékek Alapítvány


Varga András, PhD - politológus, Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar, Európai-tanulmányok Tanszék


Moderátor: Rigó Bálint (Diverse Youth Network)