Egyéb

Visszajelzésből erőforrás: fejlesztő értékelés megoldásfókusszal

Online nézhető ONLINE
2021. május 11. (kedd) 09:30 - 11:00
Ingyenes

Forma: Interaktív webinárium; online, zoom alkalmazáson keresztül
Miről lesz szó?
Az erőforrásaink lehetővé teszik a fejlődésünket, támaszkodhatunk rájuk a mindennapokban, és kihívások, nehézségek esetén is jó alapot jelentenek a megküzdéshez, építkezéshez. Az önértékelésünk és önállóságunk nagyban függ attól, hogy milyen erőforrásokat ismerünk fel magunkban – a visszajelzések, értékelések pedig erőteljesen hatnak ezekre.
A diákok értékelésekor nagyon sok megközelítés és szempont működhet, a program során a megoldásfókuszú visszajelzés eszközeivel dolgoznak, és egyszerű gyakorlatokon keresztül ránéznek arra, hogy a különböző erőforrás-keresésen alapuló módszerek hogyan támogatják, hogyan tudnak beépülni a pedagógusok értékelő gyakorlatába.
A gyerek erőforrás szemléletű megerősítése lehetővé teszi az önszabályozó tanulás, a saját tanulásért való felelősségvállalás és az előremutató önértékelés megerősítését.


Milyen tudást ad és kinek hasznos?
A webinárium során a résztvevők 7 olyan gyakorlatot ismerhetnek meg, amit akár másnaptól be tudnak építeni a saját értékelési gyakorlatukba. Az eszközök a megoldásfókuszú megközelítésen alapulnak, és nagyon jól kiegészíthetik a meglévő visszajelzési folyamatot.
A webinárium hasznos pedagógusoknak, pszichológusoknak, coachoknak és más gyerekekkel foglalkozó szakembereknek.