Egyéb

¡Viva España!

Elmarad
Spanyol nagykövetség
2021. április 18. (vasárnap) 11:00
Ár: 3900, 4500 Ft

Helyszín:

Spanyol nagykövetség
1067 Budapest, Eötvös utca 11/b

Gyülekezés és indulás/Végállomás, kiszállás: Spanyol Nagykövetség
(1067 Budapest, Eötvös u. 11b.)


Akadálymentes séta


Idén elmaradt a spanyol nyaralás? ¡No pasa nada! A Belvárosban sétálva eldugott spanyol kultúremlékekből, Andalúziát idéző homlokzatokból és elbűvölő arabeszkekből itthon is könnyen össze lehet csipegetni egy bőséges spanyol menüt.


Ami biztos része lesz a napi spanyol menünek:
Szent ég: Megemlékezünk Ávilai Szent Teréz alakjáról, akivel a legenda szerint a római rendi generálisok és a püspökök sem bírtak. Mégsem harciasságával, hanem életszeretetével és vidámságával sétálhattok.

Andalúz csempék: Megismerhetitek a budapesti zsinagóga-építészet kulisszáit, amiből kiderül, miért juthat eszünkbe az andalúziai nyaralás a Dohány utcában sétálva.

Spanyolviasz: Megtudhatjátok, hogyan verte át egy spanyol diplomata a nácikat és a nyilasokat, hogy 200 spanyol szefárd helyett 5000 magyar zsidó életét mentse meg.

Embermentő graffiti: Megfejthetitek egy spanyol streetart-művész üzenetét, akitől a Spanyol Nagykövetség rendhagyó emlékfalat rendelt A Világ Igaza számára.

Salud: Megtudhattok mindent, amit tudni kell a spanyol borokról, miközben elmerülhettek a spanyol gasztronómia sokszínűségében Sevillától San Sebastiánig. … és talán még pár (képzeletbeli) métert is futhattok a bikák előtt a pamplonai San Fermín fesztiválon.


A sétavezető üzeni:
A járvány ideje alatt biztonságos módon csak külső helyszíneken vezet a séta.