Fesztivál

10. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál

Puskin mozi
Művész mozi
Francia Intézet
Budapesti Távmozi
2021. november 22. (hétfő) 19:00 - 2021. december 05. (vasárnap) 22:00
Ár: 1600 Ft

Helyszín:

Puskin mozi
1053 Budapest, V. kerület, Kossuth Lajos utca 18.
Művész mozi
1066 Budapest, VI. kerület, Teréz körút 30
Francia Intézet
1011 Budapest, I. kerület, Fő utca 17.
Budapesti Távmozi
1000 Budapest, Világháló

10 ÉVES A ZSIFI! Már 10 éve nevettet meg, gondolkodtat el zsidókról és nem zsidókról, identitásról, a világról, melyben élünk. És mivel ez a tizedik, a fesztivál még az eddigieknél is több, izgalmasabb és nem utolsósorban hosszabb lesz – ez lesz az ő rendezői változatuk.


A 10 év alatt a ZSIFI Magyarország kulturális unikumává fejlődött, s nemcsak a hazánkban élő zsidó közösség, hanem a zsidó kultúra iránt érdeklődő társadalom is körében is egyre népszerűbb. ZSIFI-re járni menő!


És bár a tavalyi évben a fesztivál az online térbe költözött, ez cseppet sem vette el senki kedvét, sőt, rekordnézettséget ért el az esemény. Így ezt a tizedik, jubileumi ZSIFI-t egyfajta hibrid módon, moziban és online is rendezik, hogy azok számára is elérhető legyen, akik nem tudnak a budapesti mozikba eljutni. A filmeket élőben két budapesti moziban, a Puskinban és a Művészben, illetve a Francia Intézetben, egy részüket pedig online a Művész Távmozi segítségével lehet megnézni. S mivel a filmeket kivétel nélkül eredeti nyelven, feliratozva vetítik, így a hazánkban lévő külföldi nézők is élvezhetik őket.


Külön büszkeség, hogy a fesztiválon mutatkozik be Mundruczó Kornél és Wéber Kata Evolúció című régóta várt filmje – a ZSIFI 10 éve alatt ez az első magyar nyitófilm!


A filmfesztivált az egyéb zsidó kulturális kísérőprogramok teszik még színesebbé. Szakmai beszélgetések, fórumok, zsidó városi séták, változatos  gyerekprogramok váltják egymást a ZSIFI napjai alatt.