Fesztivál

10. Electrolux Gourmet Fesztivál 2020 - ELMARAD!

Elmarad
Millenáris
2020. május 21. (csütörtök) 17:00 - 2020. május 24. (vasárnap) 23:00

Helyszín:

Millenáris
1024 Budapest, II. kerület, Kis Rókus utca 16-20.

Május 21. és 24. között az ország legjobb fővárosi és vidéki éttermei, cukrászdái, borászatai, bárjai sorakoznak fel a 10. Electrolux Gourmet Fesztiválon, a már megszokott helyszínen, a Millenárison, a korábbinál is nagyobb területen. Idén az “örökség” jegyében ötven séf, az ország legismertebb szakemberei készítik el a számukra legkedvesebb ételeket a hazai gasztrokultúra legkedveltebb rendezvényén, az Electrolux Gourmet Fesztiválon. Édesanyák húslevese, a nagymama rétese… Illatok, érzések, történetek, amelyek könnyet csalnak a részvevők szemébe. Így idén nem lehet másé a főszerep, csakis az otthon ízét megelevenítő fogásoké, amelyeket ezúttal - saját történeteiket felidézve - az ország legjobb séfjei tálalnak majd fel. Május 21-24. között 120 élvonalbeli fővárosi és vidéki étterem, street food hely, cukrászda, borászat, bár és főzde veszi birtokába a már megszokott helyszínt, a Millenárist.


Az idei Gourmet-n a séfek szinte együtt töltik a fesztivál négy napját az igényes gasztronómia több tízezer rajongójával, és az éttermeikből és tévéműsorokból ismert ikonok közül a színpadon is bemutatót tartanak olyan sztárok, mint Rácz Jenő, Wolf András, Mizsei János, Bíró Lajos, és az Anyukám mondta éttermet jegyző Dudás testvérek.
A színpadon ezúttal is Mautner Zsófi és Jókuti András lesznek a házigazdák, akik többek között olyan ínyenceket is vendégül látnak, mint Dragomán György író, Hajós András énekes, humorista, Pásztor Anna előadóművész és Sváby András műsorvezető, producer. A bemutatókon túl workshopok és gyerekfoglalkozások is helyet kapnak a programban, a felnőtteket pedig egy izgalmas új, szabadtéri helyszín, a Tűzhely várja majd, eddig nem tapasztalt közösségi élménnyel.
A Gourmet-nak otthont adó Millenáris, az egykori Ganz-telep helyén, igazi kultúrtörténeti örökség, ami idén megújult külsővel és tartalommal várja majd a fesztivál vendégeit. A teljesen új, 2,5 hektáros park résszel, függő híddal, tóval gazdagodott Millenárison a pihenni és feltöltődni vágyók is megtalálhatják a számításukat, hiszen a kibővített multifunkcionális térben folyamatosan programokkal, előadásokkal várják az érdeklődőket.