Fesztivál

100 Szikra Kultúrfesztivál

Ipolytarnóc
2019. június 07. (péntek) 09:00 - 2019. június 09. (vasárnap) 22:00

Helyszín:

Ipolytarnóc
3138 Ipolytarnóc,

Természet, szabadság, művészet - 100 Szikra


Június 7-9-ig rendezik meg a 100 Szikra kultúrfesztivált az ország egyik legérintetlenebb vidékén, Ipolytarnócon. Harmadik éve már, hogy az ország nagyvárosainak kreatív rétege egészen a szlovák határig utazik, hogy új élményekkel és lehetőségekkel töltse meg Nógrád megye egyik kis faluját.


Baráti találkozóként indult, mozgalommá nőtte ki magát, idén pedig már 3. alkalommal rendezi meg a 100 Szikra Kulturális Egyesület éves jamboree-ját. Az esemény célja, hogy kiszakítsa a városlakókat a mindennapokból és figyelmüket valódi értékek felé irányítsa. Legyen szó természetről, kultúráról, gasztronómiáról. Felrajzolja ezt a kivételes adottságokkal rendelkező elfeledett vidéket Magyarország kulturális és művészeti térképére új lehetőségeket adva ezzel az ott élőknek.


Egy hétvége a művészet, a zene, és a szabadság jegyében. Reggeli meditáció, nature art és egyéb művészeti workshopok, motoros felvonulás és -futam, este pedig az underground szcéna úttörőinek zenéje. Alkotó feltöltődés, közös grillezés és piknik kovácsolja igazi közösséggé a résztvevőket, majd csobbanás és feltöltődés az Ipolyban. Hajnalig tartó koncertek. Analóg jamboree I nyitó karnevál I 100 Szikra futam I rock'n'roll zenekarok I művészeti installáció avatás I nomád strand az Ipolyon I fényfestés I Palóc gasztroudvar és még sok minden más! 


Az eseményt megelőző héten, június 3-7-ig „Légy a szikra!” címmel művészeti hétnek ad otthont a falu, amelynek keretében tájépítészeti és művészeti installációk épülnek, a város egyes házai pedig magyar és szlovák képzőművészek kezei által kelnek új életre. A művészeti hét eseményei ingyenesek, azonban a részvétel regisztrációhoz kötött!


Az eredeti hangulat és egyedi élmény megtartása érdekében jegyek csak limitált számban kaphatók: összesen 1000 lakosa lesz ennek a nomád tábornak. A háromnapos jamboree belépőjét jelenleg kedvezményes, elővételi áron, 4900 Ft-ért lehet megvásárolni az alábbi linken: https://100sparks.com


 

Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás