Fesztivál

14. Koreai Filmfesztivál

Corvin mozi
2021. szeptember 23. (csütörtök) 18:00 - 2021. szeptember 29. (szerda) 21:00

Helyszín:

Corvin mozi
1082 Budapest, VIII. kerület, Corvin köz 1.

2021. szeptember 23-29. között 4 szekcióban összesen 18 filmet vetít a Koreai Kulturális Központ (주헝가리 한국문화원) a budapesti Corvin Moziban.


A FRISS szekció a legújabb koreai filmeket vonultatja fel a kosztümös alkotásoktól a thrilleren át a romantikus-fantasztikus drámákig. Az újdonság mellett a koreai film alakuló irányaira fókuszál.
Az ARCOK szekció Korea nagyhatású filmkészítőinek egyikét mutatja be, hogy a közönség átfogó képet kapjon az egyes alkotókról. Az első Oscar-díjjal jutalmazott koreai színművész, Youn Yuh-jung áprilisban történelmet írt, amikor Lee Isaac Chung Minari – A családom története című filmjében nyújtott alakításáért átvehette a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat. 2021-ben a színésznő munkásságából válogattak.
A FÓKUSZ szekcióban a jellegzetes és nagy sikerű koreai filmes műfajjal, a gengszter noirral foglalkoznak. Az akciódús, drámai fordulatokban gazdag maffiatörténetek vérfagyasztó realitással mutatják be az ázsiai alvilági életet.
Az EXTRA szekció három dokumentumfilmen keresztül különleges női sorsokat mutat be, de emellett számos más műfajjal, drámákkal és vígjátékokkal is várják az érdeklődőket.