Fesztivál

15. Fool Moon Acappella Fesztivál 2020

Elmarad
IH Rendezvényközpont (volt Szegedi Ifjúsági Ház)
2020. április 24. (péntek) 19:00 - 23:00
Ár: Péntek:2900 Ft - a szombati napra szóló jeggyel rendelkezők számára, 3500 Ft - elővételben, 3900 Ft - a helyszínen; Szombat: 1-15. sor 5500 Ft, 16-26. sor 4900 Ft

Helyszín:


A Fool Moon Acappella Fesztivál az egyetlen ilyen jellegű magyar rendezvény, amelyet a Fool Moon vokálegyüttes alapított 2005-ben, Szegeden. Az elmúlt évek folyamán vendégül látták Európa legérdekesebb, leghíresebb és legsikeresebb acappella együtteseit, hogy megismertessék ezt a műfajt a magyar közönséggel. Ugyancsak célul tűzték ki, hogy a hazai acappella együtteseknek is fellépési és bemutatkozási lehetőséget teremtsenek a fesztiválhoz kötődő klubesteken, rendezvényeken. A fesztivál elmúlt éveiben a közönség megismerkedhetett a magyar acappella éneklés legjobbjaival klasszikus és könnyűzenei vonalon egyaránt, és minden alkalommal álló ovációval fogadták a nemzetközi acappella zene és beatbox neves képviselőit, akik többek között Kubából, Olaszországból, Franciaországból, Németországból, Ausztriából, Oroszországból, Horvátországból és Ukrajnából érkeztek. A fesztivál keretein belül a Fool Moon hangsúlyt fektet a műfaj szélesebb körű népszerűsítésére, lehetőséget biztosít feltörekvő, fiatal együtteseknek is a bemutatkozásra.


Péntek:


Visszatérő vendéget köszönthetünk a Fool Moon Acappella Fesztivál műsorán: az elmúlt 15 év legnagyobb sikerének számító holland rock-acappella formáció, a 8 lemezt, számtalan díjat és ezernél is több fellépést maga mögött tudó Rock4 látogat ismét Szegedre, ahol ebben a felállásban utoljára láthatjuk. Ebből az alkalomból az együttes egy speciális, csak és kizárólag a Fool Moon Acappella Fesztivál közönségének szóló egész estés műsort állított össze aktuális Beatles-showjából, az Abbey Roadból, és a formáció elmúlt 20 évének legnagyobb közönségsikereit tartalmazó Best of showjából.
A Rock4-t tizenöt éves barátság és rengeteg szál köti a Fool Moonhoz, sőt, a két együttesnek immár 5 éve a basszus énekese is egyazon személy, de Luc Devens, Luc Nelissen és Lucas Blommers mindig örömmel gondol vissza a szegedi közönségre, így hezitálás nélkül mondtak igent a fesztivál felkérésére.


Szombat:


A Real Group egy legendás és stílusteremtő vokálegyüttes Svédországból. Egyedüli hangszerként a hangjukat használva egyedi hangzásvilágot alakítottak ki a jazz, pop és skandináv kórusszene határain belül. A csapat 1984-ben alakult, és immár több mint 30 éve turnézik világszerte.


A tökéletes hangzás iránti elköteleződésük, személyes hangvételük és saját szerzeményeik révén nemcsak a zene megszállottjai, hanem zenerajongók szélesebb körében is ismertek.
Széles körű repertoárjuk és a tagok kiváló zenei képzettsége lehetővé tette az együttes számára, hogy együttműködjön szimfonikus zenekarokkal, jazzformációkkal, popcsapatokkal és neves előadóművészekkel, köztük Barbara Hendricksszel, Toots Thielemansszal és Sir George Martinnal. Emellett felléptek a svéd királyi család előtt, a FIFA Labdarúgó-világbajnokság megnyitóünnepségén Dél-Koreában, továbbá számos államfő, köztük a japán császár színe előtt.
A Real Group 20 albumot jelentetett meg saját néven, maguk szervezik saját koncertturnéikat és tévéműsoraikat is, valamint világszerte számos acappella fesztivál művészeti vezetői voltak. 2008-ban a Real Group volt a „The Real A Cappella Festival”, majd 2012-ben a „The Real Group Festival” házigazdája. A csapat egyben kezdeményezője is mindkét eseménynek, amelyekre Svédországban került sor, és több mint 20 országból vonzott látogatókat.
2015-ben a Real Group volt az egyik házigazdája az Åland szigetén rendezett „Å Cappella” Fesztiválnak, amelynek középpontjában a vokális csapaténeklés, a zene megosztása és a pozitív megerősítés állt.


2012-ben és 2013-ban a csapat a Star For Life nevű jótékonysági kezdeményezés nagyköveteként járta a világot, amelynek célja az AIDS/HIV iránti figyelem felkeltése fiatal felnőttekben Dél-Afrikában.


A Real Group részese egy LEVELELEVEN nevű különleges projektnek is, amelyet a Rajaton nevű finn vokálegyüttessel együtt valósítanak meg. A zenei együttműködés mellett ez a határon átívelő kapcsolat jól példázza a zene egyesítő és inspiráló erejét a megosztással és versengéssel szemben.


A fesztivál eseményeire, napjaira külön jegyárusítás történik.