Fesztivál

17. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál

Online nézhető ONLINE
2020. november 10. (kedd) 10:00 - 2020. november 22. (vasárnap) 23:55

Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő dokumentumfilm fesztiválja. Célja, hogy kreatív platformot biztosítson a különböző emberi jogi ügyekről folyó párbeszédnek, valamint hozzájáruljon a médiatudatosság és a kritikai gondolkodás fejlődéséhez. Egyedülálló filmkínálat és elismert filmesek által vezetett szakmai programok teszik lehetővé, hogy a hazai dokumentumfilmesek nemzetközi kontextusban mutatkozzanak be.


Idén november 10. és 22. között az online térbe költözik a VERZIÓ teljes
programja, így országosan elérhetővé válik Magyarország egyetlen emberi jogi
dokumentumfilm fesztiválja. Az ötven film a legizgalmasabb és legaktuálisabb
nemzetközi és hazai témákat hozza el, nyitófilmként pedig, Magyarországon
elsőként,  a 76 nap-ot, amely a jelenleg is zajló világjárvány epicentrumának korai napjairól ad hiteles tudósítást. A filmek közel két hétig lesznek elérhetőek.
Közelebb egymás valóságához. Ez a Blinken OSA Archívum által 2004-ben alapított VERZIÓ Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál idei jelmondata. A jelenlegi digitális fejlődés könnyen elszigeteltté teszi az embert, ezért rendkívül fontos a saját nézőpontból való kilépés képessége, amely lehetővé teszi egymás valóságának felfedezését és megértését. A VERZIÓ  célja, hogy az idei ötven dokumentumfilmen keresztül új perspektívákat mutasson be, és segítsen valóságként elfogadni és megérteni egymás életét.