Fesztivál

18. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál

Online nézhető ONLINE
Toldi mozi
Debrecen
Szombathely
Pécs
Szeged
Kecskemét
Trafó
2021. november 09. (kedd) 10:00 - 2021. november 21. (vasárnap) 23:55

Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő dokumentumfilm fesztiválja. Célja, hogy kreatív platformot biztosítson a különböző emberi jogi ügyekről folyó párbeszédnek, valamint hozzájáruljon a médiatudatosság és a kritikai gondolkodás fejlődéséhez. Egyedülálló filmkínálat és elismert filmesek által vezetett szakmai programok teszik lehetővé, hogy a hazai dokumentumfilmesek nemzetközi kontextusban mutatkozzanak be.


Idén is érkezik a Verzió Filmfesztivál a legaktuálisabb nemzetközi- és hazai emberi jogi dokumentumfilmekkel! Idén több mint hatvan filmmel készülnek, a részletes programot és film listát október közepén osztják meg! Az idei nyitófilm Kőrösi Máté első dokumentumfilmje, a Dívák lesz, amely három húszéves budapesti lány életébe enged betekintést.


→ November 9-14. között a filmfesztivál visszaköltözik Budapestre és a Szabad Terekkel közösen szervezve öt vidéki nagyvárosba: Debrecen / Szombathely / Pécs / Szeged / Kecskemét.
→ November 15-től 21-ig, elérhetőek lesznek online nemcsak a filmek, de felvételről a beszélgetések és kerekasztal programok is.