Fesztivál

22. Faludi Nemzetközi Filmszemle és Fotópályázat 2019 – HÍVÁS

Premier Cultcafé
2019. november 13. (szerda) 16:00 - 2019. november 16. (szombat) 22:00

Helyszín:

Premier Cultcafé
1085 Budapest, Úllői út 2-4

A Faludi Ferenc Akadémia 22. alkalommal rendezi meg nemzetközi tematikus filmszemléjét, valamint 10. alkalommal fotópályázatát. A rendezvény alapvető célja, hogy a vizuális kultúra világán keresztül teremtő párbeszédet indítson el társadalmi kérdésekről, és kreativitásra buzdítsa az alkotókat. Fontos továbbá, hogy a pályázóknak lehetőséget kínáljanak a megjelenésre, az egymással és a szakmával való kapcsolatteremtésre, egy olyan tér, közeg létrejöttét eredményezve ezzel, amely nyitott a világ, illetve az emberi kapcsolatok megtartó értékeire. Bíznak benne, hogy a bemutatott alkotások által a közönségben is megfogalmazódnak gondolatok, melyek személyes életünkben vagy a társadalmi létünkben lehetnek útjelzők, fogódzók. Részvételre hívnak mindenkit vallási, etnikai, világnézeti hovatartozástól függetlenül.


A tematikus programsorozatban minden évben más témára várják az alkotásokat. Előző szemlék „hívószavai” voltak többek között: csoda, bizalom, döntés, szerelem, áldozat. A téma kiválasztásánál fontos, hogy univerzális és motiváló legyen, jelezzen egy hiányt, tabut, egyetemes értéket, hívja fel a figyelmet egy-egy társadalmi kihívásra.


A 22. Faludi Nemzetközi Filmszemle és Fotópályázat mottója a Hívás, mely az életünket vezérlő motívumokra, a céltudatosságra, az élethivatásra kérdez rá. Mindannyian számtalan lehetőség, meghívás között igyekszünk megtalálni utunkat, melyen ha jól navigálunk, életünk kiteljesedik.