Fesztivál

31. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál

Gastroblues Fesztivál
2023. június 26. (hétfő) 18:00 - 2023. július 02. (vasárnap) 23:59

Helyszín:


31. alkalommal találkozhatnak a blues, a jazz, a rock és gasztronómia kedvelői június utolsó és július első napjaiban Pakson. Az idei Nemzetközi Gastroblues Fesztivál a szokásos módon már hétfőn, azaz június 26-án szűkebb körű klubkoncertekkel kezdődik. Csütörtök este a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával a Gastroblues a Loyal Apple's Club, valamint Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák fellépéseivel csatlakozik a Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára meghirdetett rendezvényekhez.
A fesztivál további programjaiban június 30-án, pénteken és másnap, július elsején az ESZI Csarnok színpadán, valamint szombaton délelőtt a helyi Evangélikus templomban olyan külföldi világsztárok adnak koncertet, mint Miller Anderson, Nenad Zlatanovics és a Texas Flood, Philip Sayce, Gaelle Buswel. A hazai fellépők mezőnyét T. Rogers Fekete Jenő, Kézdy Luca, Szebényi Dani és Mike Gotthard duója fémjelzi.
Vasárnap a Kárpát-medencei Gastroblues Piknik keretében fellép Kormorán, Erdélyből a TransylMania és a A Dal győztes együttese, a Titán, valamint a felvidéki gitárvirtuóz, Pál Balázs Jenő. Ugyanaznap a hagyományos jótékonysági főzőversennyel is várják az érdeklődőket.


Részletes program