Fesztivál

32. Mesterségek Ünnepe

Budavári Palota
2018. augusztus 17. (péntek) 10:00 - 2018. augusztus 20. (hétfő) 21:00

Helyszín:

Budavári Palota
1014 Budapest, I. kerület Szent György tér 2.

Idén augusztus 17. és 20-a között 32. alkalommal változik a Budavári Palota a hagyományőrző kézművesség legkiválóbb képviselőinek találkozóhelyévé. A sokak által már jól ismert Mesterségek Ünnepe az év várva várt családi fesztiválja, ahol kicsik és nagyok ismerkedhetnek a népi tárgykultúrával, kipróbálhatják a népi mesterségeket, megcsodálhatják a kézművesek míves munkáit, találkozhatnak halbőr varróval, íjkészítővel, kalligráfussal, miniatűr készítővel és sok más, különleges mesterség képviselőjével.


A rendezvény főszereplői a magyar kézműves mesterek, akik sok évszázados gyakorlati és szellemi tudást és értéket hordozó kézműves szakmák éltetői és továbbadói. A több, mint 800 hazai és határon túli mester mellett a fesztivál évek óta vendégül lát külföldi kézműveseket is, 32. Mesterségek Ünnepe díszvendége V4 országok lesznek. A rendezvény fő témája idén a szövés és a fonás lesz, ami a népi mesterségek egyik legősibb ága.


Mindezek mellett egész napos színpadi programok, táncelőadások,  gyermekjátszók, koncertek és igazi fesztiválhangulat is várja az érdeklődőket a nyár kihagyhatatlan családi fesztiválján, a 32. Mesterségek Ünnepén!


A rendezvény ideje alatt a Mesterségek Ünnepe karszalaggal a Budapesti Történeti Múzeum kiállításai ingyenesen látogathatók.

Parno Graszt lemezbemutató koncert a Müpában február 14-én!