Fesztivál

7. Kis Könyves Éj – Független könyvesboltok éjszakája

Helyszín:


1000 Budapest,

Kora estétől éjfélig, több helyszínen!


Kis könyves éj - Független Könyvesboltok éjszakája rendezvény a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválhoz kapcsolódik annyiban, hogy mindig ezen eseménysorozat péntek estéjén kerül megrendezésre. Az első alkalom 2012-ben volt, és néhány év alatt ismert és keresett rendezvénnyé vált, melyben nagyjából 30 bolt vesz országszerte részt, egyre bővülő létszámban és töretlen lelkesedéssel.


Az idei programkínálat is igen gazdagnak ígérkezik és több műfajt is érint az irodalomhoz kapcsolódóan:


A népszerű Pagony és más, kifejezetten gyerek könyvesboltokban a mai gyermekirodalom szinte minden képviselőjével találkozhatnak a családok: Berg Judit, Kertész Erzsi, Kiss Judit Ágnes, Szabó Borbála, Harcos Bálint, Dániel András, Varró Dani, költőkkel és írókkal és illusztrátoraikkal. Életre kelnek a népszerű regények és mesék, mint a Panthera, Fény Sebestyén, Szofi, a kedves Kuflik és az Időfutár szereplői. Bekeveredhetnek a Rumini szabadulószobába, szöszölhetnek az író Cimborákkal, Döbröntey Ildikóval és Levente Péterrel. De lesznek bábelőadások, mesejátékok, közös zenélések, kézműveskedés, sőt  A négy madár titka című ifjúsági regénnyel együtt a Székesfehérvári Madárkórház is bekapcsolódik a történetmesélésbe.


 Az este sok helyütt csak a felnőtteké lesz. Az Írók könyvesboltjában Simon Márton verseihez kapcsolódóan szól majd a zene, egy újonnan bekapcsolódó üzletben, a KlinikA-ban Chillbe áztatott szavakkal kerülhetnek kapcsolatba  a vendégek és az Atlantiszban is harmóniával telik meg a könyvesbolt. A vidéki helyszínek is neves vendégeket fogadnak, Sopronban Rakovszky Zsuzsa, Nagykovácsiban Wisinger István, Monoron Réti László és Pécsen Beck Zoltán a 30Y zenekar frontembere lesznek az est kulcsfigurái. Emellett sok helyen finom borokkal és falatokkal kedveskednek a vendéglátók, és közös társasjáték zárja majd a programot.


 Hagyomány, hogy a külföldi kulturális intézetek ilyenkor Budapesten vendégeskedő írói is ellátogatnak néhány helyre, hogy az érdeklődő magyar közönséggel közvetlenebbül is találkozzanak. Idén is biztosan szerepelnek majd a programban a lengyel, a skandináv, a szlovák, a cseh, a francia és a portugál kulturális intézetek íróvendégei legnagyobb örömünkre.


 Katalóniában a független könyvesboltok napján minden vásárló egy rózsát kap a boltostól, és a 7. Kis Könyves Éj néhány résztvevője is követi ezt a hagyományt.


Az Éjen közel 30 budapesti és vidéki könyvesbolt szervez saját stílusához illő
kulturális programot számos külföldi kulturális intézettel partnerségben.
Aki lelkesedik a kis könyvesboltok különleges hangulatáért és nagy
izgalommal kutat fel számára új könyvesboltokat – különösen az éj leple
alatt –, tarka programból válogathat.


A programok nagy része ingyenes!


A résztvevő könyvesboltok és kulturális intézetek pontos listáját, valamint a
részletes programot a kiskonyves.blog.hu  és a facebook.com/kiskonyvesej oldalakon találják!


Az idei rendezvénysorozat szervezését is a nagykovácsi TANDEM KÖNYVESBOLT csapata vállalta. 

Linkek:

Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22., 20:00, MÜPA

Jegyvásárlás