Fesztivál

9. Monotánc Fesztivál

Bethlen Téri Színház
2020. szeptember 22. (kedd) 16:00 - 2020. szeptember 26. (szombat) 23:00

Helyszín:

Bethlen Téri Színház
1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.

Kilencedik alkalommal rendezi meg a Közép-Európa Táncszínház a Nemzetközi Monotánc Fesztivált, melynek ismét a Bethlen Téri Színház ad otthont.
Az eredetileg tervezett május májusi időpont helyett a fesztivált 2020. szeptember 22. és 26. közt rendezik meg.
A monotánc elnevezést a monodrámák ihletésére és mintájára alkották meg. Azokat az előadásokat sorolják ebbe a körbe, amelyek alkotóik személyes vallomásait dolgozzák fel. A monotánc azonban nem (feltétlenül) azonos a szólótánccal, így nem kizárólag szóló-előadások tartoznak a meghívott előadások körébe. Az idei előadások némelyikében a szólótáncos mellé zenész társ(ak) csatlakoznak, s van, ahol a szóló egy másik jelen lévő figura viszonylatában bontakozik ki. 
A biennáléra a hazai alkotó-előadók mellé – mint például Feledi János, Gergye Krisztián, Ujvári Milán, Raubinek Lili vagy Stern Lili – külföldi művészek is meghívást kaptak. Így egy-egy szólóval érkezik a szlovák Eva Urbanova, a lengyel Hygin Delimat, SooJung Kim és JuBin Kim Koreából, de képviselteti magát a Nagyvárad Táncegyüttes négy tagja is.
A fesztivál keretében egy-egy napon bemutatkoznak a Bethlen Téri Színház Ambíció tehetségprogramjában lehetőséget kapott alkotók, illetve az Imre Zoltán Program keretében létrejött több szóló is látható lesz.
A 9. Monotánc Fesztivál programját táncfilm összeállítások, táncfotó kiállítás és szakmai workshopok színesítik.