Fesztivál

Adás/szünet?

Francia Intézet
Goethe Intézet / Goethe-Institut Budapest
Uránia Nemzeti Filmszínház
2019. május 08. (szerda) 18:30 - 2019. május 24. (péntek) 21:00

Helyszín:

Francia Intézet
1011 Budapest, I. kerület Fő utca 17.
Goethe Intézet / Goethe-Institut Budapest
1092 Budapest, IX. kerület Ráday utca 58.
Uránia Nemzeti Filmszínház
1088 Budapest, VIII. kerület Rákóczi út 21.

A Goethe Intézet és Francia Intézet együttműködésének keretében német és francia filmekből mutatunk be egy válogatást, amelynek egyes darabjai leginkább a közös hullámhosszt keresik a különböző korok és nemzedékek között. Párbeszéd a generációk között, német és francia filmek tükrében. 


Mit szólunk hozzá? Kinek mi a mondanivalója a 21. század elején, mit mondanak a tizen- és huszonévesek, és mit azok, akik nem születtek bele a közösségi oldalak kommunikációjának világába. Mit üzennek a nemzedékek egymásnak, akiket elválaszt, de össze is köt a kommunikáció sokrétűsége és összetettsége?


A kérdésekre a Goethe Intézet és a Francia Intézet négy német és három francia filmen keresztül próbál választ adni. A májusi sorozatban több koprodukcióban készült alkotást, Cannes-i, Velencei, Berlini fesztiválokon megismert, illetve Oscar- vagy Golden Globe díjra jelölt filmeket is bemutatnak. Az együttműködést még érdekesebbé teszi, hogy a francia filmeket a Goethe Intézetben, a német filmeket a Francia Intézetben vetítjük, a 3 nap Quiberonban című, Romy Schneider életét feldolgozó, zavarba ejtő filmalkotást pedig a hónap zárásaként az Uránia moziban tekinthetik meg.

A filmek után a témához kapcsolódó beszélgetésekre várják a nézőket, a Club Europa vetítése után pedig Franziska Hoenisch, a film rendezője nemcsak a nézők kérdéseire válaszol majd a vetítés utáni közönségtalálkozón, de mesterkurzust is tart a Filmalap Fast Forward Programjával együttműködve – mindkét alkalmon számítanak az érdeklődők aktív részvételére.


Minden vetítés ingyenes. Magyar és angol felirattal.