Fesztivál

Advent a Gasztrosétányon

Helyszín:


Már itt kopog az adventi időszak, mindenki készülődik a nagy ünnepre! Nincs ez másként Etyeken sem. A karácsonyvárás jegyében december 2-án 10.00 órától nyitott pincékkel várja vendégeit az etyeki Gasztrosétány.


 Az ünnepi időszaknak megfelelően, igazi adventi ételekkel is készülnek a helyiek, lesz malacsült, mézeskalács és gyümölcskenyér is! Azonban nem csak az újbor és a sokszínű gasztronómiai különlegességek kóstolásával lehet a karácsonyra készülni: a Halmi Pincénél például a dió mellé két izgalmas, tradicionális és sokszor kipróbált süteményes receptet is kapunk, hogy otthon magunk is elkészíthessük a finomságokat. Lehet majd élő harmonikazenét is hallgatni, sőt a gyermekkórussal közösen is énekelhetünk adventi énekeket a tábortűznél. Karácsony után pedig, január 20-án pedig már jön a Téli Etyeki Piknik, de addig még érdemes az alábbi adventi lehetőségek közül böngészni.


 Nyitott pincék programja és kínálata:


1. Aubergine Pince:


Padlizsán és zakuszkakrém


-  Hamburgerek- aubergine burger, jalapeno burger, classic burger


2. Desszert Pince:


Mézeskalács-díszítés nem csak gyerekeknek (du. 2-4-ig)


- Adventi és téli hangulatú sütemények, forró csoki, tea, kávé


Ehető ajándékok vására


3. Milán Pince – Zalán Faház


- Ünnepi csibeleves házi tésztával


Egyben sült szűzpecsenye fokhagymás mártással, rizibizivel


- Töltött káposzta


- Gyümölcskenyér, birsalmasajt és naspolyasajt


4. Sobol Pincészet és Erdélyi Ízek Udvara


- Adventi puncs, reneszánsz kori fűszeres bor


- Tarpa pálinkák (birs, kajszi, szilva, meggy)


- Sült csirkecomb Zöld Velteliniben párolva ribizlis-szilvás ágyon


- Székely húsgombócos csorba és erdélyi miccs faszénen sütve


5. Árpás Laci Sonkamester Pincéje


- Tárkonyos csirkeragu leves és ropogós, spékelt pulykacomb


-   Mézes kacsamellszeletek, vajas burgonyapüré


-  Barackkompót, almás fánk házi lekvárral


6. Halmi Pince


- Ünnepváró: fűszeres rozé forralt bor feketeszederrel bolondítva


-   Hársfavirág tea a gyermekek ízvilága szerint


-   Kistermelői szörpök az ünnepre hangolva: csipkebogyó, fenyőrügy


-  Különleges pálinkák: málna, szeder, szilva, borpárlat, cserszegi fűszeres


-   Házi süti helyett dióvásár – a téli süteményekhez két klasszikus recepttel!


-   Újdonság! Forralt boros csomag: 2 l rozé, fűszerek és szederszörp


7. Kácsor „Kíra” Pince


- Forralt bor, forró teák, kávé, cappuccino


-   Újborkóstoló és gyümölcspálinkák ízlelése


-   Házi sütemények, juhtúrós pogácsa


-  Libatepertőkrémes kenyér, dió- és dióbélvásár


8. Tátrai Pincészet


-  A pincészet borainak kóstolója és vására


9. Rezeda Terasz


- Halászlé, citromos sertéssült konyakkal megbolondítva céklás burgonyapürével


- Gofri és palacsinta szőlőlekvárral 


10. Debreczeni Pince: Debreczeni – Ferenczi Családi Borászat (Etyek és Szekszárd)


-   13.00-18.00 óra: Harmonikazene


-  16:00 óra: Gyermekkórussal közös adventi éneklés a tábortűznél


-  Babgulyás, töltött káposzta, sült kolbász és tepertőkrémes kenyér


-   Sparhelten pirított dió, karácsonyi mézes-almás-diós palacsinta


-   Etyeki és szekszárdi borok kóstolója és vására


-   Újborkóstoló, forralt bor, forró tea


11. Dvorák Vendégudvar


-   Lencsegulyás gazdagon, csülkös töltött káposzta


-   Malacsült párolt lilakáposztával


-   Grill tálak és zserbó


12. Etyeki Sajtútállomás


-  Sajtkülönlegességek


13. Rókusfalvy Birtok    


- Újborkóstoló, forralt bor és tea


-   Kézműves vásár:


-    Borostyán Bőrdíszmű


-    Etyeki méz – Németh Méhészet


-    Jáger Juli keramikus


-    MJ design


-    Noll tanya levendula manufaktúra

Linkek: