Fesztivál

Advent Óbudán

Helyszín:


1033 Budapest, III. kerület Fő tér

A hétvégéken fantasztikus programok sora vár azokra, akik kilátogatnak a Fő térre, hogy ebben a meghitt hangulatban öltöztessék ünneplőbe a lelküket karácsonyra. Elismert művészek, rangos fellépők sora ad ingyenes koncerteket kicsiknek és felnőtteknek egyaránt.


Advent idején, december 1-23-ig, már péntekenként benépesül a tér, s nem csak a színpad ontja a látnivalót, minden bizonnyal népszerű lesz a Fő téri és a Csobánka téri korcsolyapálya is, melyek ezúttal is ingyenesen várnak minden nap a kicsikre és nagyokra. A jó minőségű jég mellett az is csábító, hogy korcsolyát is kölcsönözhetnek a siklani vágyók, s a kezdőknek ingyenes oktatást is tartanak.


Péntekenként a kerületi intézmények műsora nyitja a sort a színpadon, majd szombaton és vasárnap ismert művészek teszik teljessé az élményt a látogatók számára.


A fellépők között sok a visszatérő vendég és persze lesznek olyanok is, akikkel először találkozik a közönség.


Gryllus Vilmos, a Muzsikás és Petrás Mária, Csiki Gergely táncháza és a Besh o droM együttest, a Csillag kórus & Louisiana Double, majd Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák műsora előtt fellobban az első gyertya lángja az adventi koszorún.


A következő hétvégén a Göncöl Néptáncegyüttes majd a Budapest Ragtime Band forrósítja fel a hangulatot, akárcsak másnap Csiki Gergely a Rigó Zenekarral, majd a Romengo. Vasárnap a MÉZ ad ízelítőt a Kelta adventből a gyertyagyújtás után pedig a Kincső Néptáncegyüttes műsora és táncháza zárja a napot.  


A harmadik adventi hétvége péntekjén a helyi műsorok után kerül sor a karácsonyfa-díszítő verseny eredményhirdetésére, amit a Széll Kulturális Egyesület és a Veres Péter Gimnázium néptáncműsora követ a Téka Zenekar kíséretével. S végül Szirtes Edina Mókus és Fekete János lép színpadra. Szombaton Mesics György és a Somló Banda, a Magyarvista Social Club után Csiki Gergely táncháza, majd a Hot Jazz Band koncertje feledteti el a hideget. Vasárnap pedig Daniel Speer Brass – Swing karácsonya és a Misztrál fellépése között kerül sor a harmadik gyertya meggyújtására.


A negyedik adventi hétvége péntekjén a Tárkány Művek ad koncertet, másnap délután pedig


Kárász Eszter és az Eszter-lánc Mesezenekar, majd Petruska lép a színpadra. S miután fellobban a negyedik gyertya lángja és utoljára csendül fel idén az Óbudai Gyertyagyújtó dal.


A műsorsorozatot a hagyományokhoz igazodva a Kaláka – Szabad-e bejönni ide betlehemmel? című műsora zárja.


S a szellemi táplálék mellett tengernyi finomság hívogat csábító küllemével és illatával a gasztrosétányon, a kézművesek utcájában pedig míves portékák sora kínálja magát, így akár helyben is beszerezhetők az ajándékok.


Karácsony közeledtével valahogy adakozóbbak az emberek, ezért is vált hagyománnyá, hogy advent idején nemes célra gyűjtünk adományokat. Idén a Dr. Rex Kutyás Egyesületre esett a választás, hogy minél több család elsajátíthassa náluk a felelős kutyatartás alapjait.


A hatalmas fenyő ezúttal Hello Wood tűzifából épül s az ünnep után sok rászoruló család otthonába varázsol majd meleget.


S aki jól osztja be az idejét, annak a fentieken túl a kerület 15 kulturális intézménye és a templomok is ünnepi műsort kínálnak!


 

Linkek:

Ajánlók és kritikák:

  • 2017. december 6.: Adventi vásárok Elkezdődött a karácsonyvárás, megnyitottak az adventi vásárok, ünnepi díszbe...