Fesztivál

Adventi Kölyöknapok

Helyszín:


1095 Budapest, IX. kerület Bajor Gizi park 1.

Advent ünnepi vasárnapjain 10 órára várjuk vendégeinket. Kérjük, érkezzenek pontosan, hogy 10:15-kor együtt gyújthassuk meg az adventi gyertyát. A kézműves foglalkozásokon most csodaszép ünnepi díszeket készíthetnek kicsik és nagyok. Minden vasárnap más-más programmal hangolódunk az Ünnepre.


December 3.
10:45–11:30 Nagyszínpad
Majorka Színház - Karácsony a világ körül - zenével tarkított mesefolyam
Nagy divattá vált manapság idegenbe utazgatni karácsonykor. Mi azonban nem ezért döntöttünk úgy, hogy távoli tájak bebarangolására csábítjuk nézőinket az adventben. Karácsonyi történeteket, legendákat olvasva arra jutottunk, hogy ilyenkor az emberek szíve első sorban örömre vágyik, de csak annak jut, akié tiszta. Olyan mesék közül választhatnak a gyermekek játkos módon, amelyekben a jókedv, a bolondozás is jól megfér a szeretet győzelmét hirdető eszmei mondanivalóval. Bejárjuk Írországot és Mexikót, hogy aztán egy olyan környezetben találkozzunk az úton lévő szent családdal, amilyenben mi magunk is élünk.
11:45 Első emeleti előcsarnok
Kis karácsony - nagy karácsony - a Kolompos Együttes ünnepváró koncertje
A koncert ideje alatt a kézművesasztaloknál is alkothatnak a gyermekek, egészen 13 óráig.


December 10.
10:45-11:30 Nagyszínpad
Zirano Színház: Karácsonyi csillag című ünnepi előadása
Bábokkal, zenével, énekekkel fűszerezett élő játékkal elevenedik meg a betlehemi történet.
Angyali szózat hallik, minden ragyogni látszik. Kiolthatatlan fény érkezik a világba, amely fölött semmilyen ördögi szándék nem arathat győzelmet.
A Magamura Alkotóműhely és a Ziránó Színház közös előadása.
11:45 Első emeleti előcsarnok
Adventi éneklés az Áldás Együttessel
A koncert ideje alatt a kézművesasztaloknál is alkothatnak a gyermekek, egészen 13 óráig.


December 17.
10:45 Nagyszínpad
Békéscsabai Napsugár Bábszínház: Napkeletre nézzetek!
Betlehemes játék
„Napkeletre nézzetek
Tépett lelkű emberek
Akit várva vártatok
Fönn a csillag, fönn ragyog.”
Angyalok, pásztorok és más természetes anyagból készült szereplők karácsonyi énekeket zengenek, tréfás párbeszédekben évődnek, úgy nyitják meg szemünket a látásra, fülünket a hallásra és hívnak bennünket, hogy ebben a nagy harsányságban, lármában meghalljuk karácsony igazi örömüzenetét.
Induljunk el mi is a Csillag irányába, és tiszta lélekkel érkezzünk meg a jászolbölcsőhöz, a boldog gyermekkori emlékekhez.
12:00 Nagyszínpad
Kákics Együttes: Zenés karácsonyi műsor


A programok ingyenesek, saját nyomtatású jeggyel vagy regisztrációval látogathatóak. Amennyiben saját nyomtatású jegyet szeretne az alábbi linkekre kell kattintani:
December 3.
December 10.
December 17,

Ha esetleg nem tud nyomtatni, regisztrálni a kolyoknap@nemzetiszinhaz.hu e-mail címen lehet, az alábbi linkekre kattintva. Ne feledjék a levélben megírni azt sem, hogy hányan érkeznek a programra.