Fesztivál

Adventi ünnep a Bazilikánál

Szent István Bazilika előtti tér
2019. november 22. (péntek) 09:00 - 2020. január 01. (szerda) 22:00

Helyszín:

Szent István Bazilika előtti tér
1051 Budapest, V. kerület Szent István tér

A nyolcadik alkalommal megrendezett Advent Bazilika rendezvény tavalyelőtt indult először a megmérettetésen, és tavaly már a negyedik helyen végzett épphogy lemaradva a dobogóról, Bécs mögött. Ezúttal sikerült a népszerű és nagy hagyományokkal rendelkező bécsi vásárt és Strasbourgot is megelőzve 2019 második legjobb európai karácsonyi vására címet megszerezni!


A jelöltek között egyedüli helyszínként induló Szent István tér és Zrínyi utca olyan klasszikus karácsonyi vásárokat utasított maga mögé, mint például a világ legrégebbi karácsonyi vásárának otthont adó Nürnberg, vagy az egyik legnépszerűbb turista célpontként ismert Prága.


A tíz nap alatt a világ minden tájáról, összesen 106 országból több mint 208 ezer szavazó adta le voksát, nagy többségük (66 százalék) Európából. Az Advent Bazilikára több, mint 26 ezer szavazat érkezett. A gratuláló levélből az is kiderült, hogy a szavazás 10 napja alatt a Google szerint ez volt a legkeresettebb weboldal a ’christmas market’ szóösszetételre.


A közönségszavazás és a nagyszerű eredmény lehetőség arra, hogy az Advent Bazilika újfent a magyar fővárosra irányítsa az európai utazók figyelmét egy ilyen turisztikai szempontból kiemelten fontos időszakban. Tavaly decemberben csaknem háromszázezer külföldi turista látogatott el Budapestre, a vendégek jóval több, mint fele Európából érkezett. Decemberben általában is több európai vendég érkezik Budapestre, mint az év egyéb hónapjaiban. A szavazás eredménye újabb felhajtóerőt jelenthet a turizmus számára.


Az esemény ötletgazdái büszkék az eredményre! A püspöki támogatásnak köszönhetően, ehhez méltóan, különös gondoskodással készülnek a látogatók fogadására. Ezen a varázslatos közösségi téren továbbra is a családias hangulat a főszereplő!