Fesztivál

Arbor Feszt '22

Helyszín:


Arbor Feszt ’22 idén második alkalommal a Budai Arborétumban! 


A Rerrich Béla Tájépítész Szakkollégium csapata másodjára szervezi meg az Arbor Fesztet, ezúttal a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül. Az eseménynek 2022. május 14-én, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Budai Arborétuma nyújt idén is otthont.
Az esemény célja, hogy bemutassák és közelebb hozzák a Budai Arborétum sokszínűségét és lehetőségeit a MATE hallgatói és Újbuda lakói számára.
Az Arborétum, hazánk egyik leggazdagabb és országosan is jelentős gyűjteményes kertje a főváros szívében. Az 1975 óta természetvédelmi oltalom alatt álló terület a Gellért-hegy déli lábánál öleli körül a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Budai Campusának épületeit.
Ezen a csodás helyszínen várják délután 16:00-tól a vendégeket. A délutánt a MATE dendrológus oktatói által vezetett arborétumi sétákkal és a Shape you stúdió megálmodója, Tóth Réka által vezetett mobility flow edzéssel indítják. Ezt követően a Nyakas pince borászai és a MONYO sörszakértői által vezetett bor- és sörkóstoló során pihentetik ki magukat a látogatók, a kézműves pékárukról pedig a Barna Zebra Kézműves Pékség gondoskodik majd.
Napnyugtakor a felhőtlen időtöltést iamyank könnyed koncertje biztosítja majd 18:30-tól. Az est lezárása képpen a Kortárs Építészeti Központ támogatásával kertmozit tartanak, ahol a fenntarthatóságot építészeti-tájépítészeti szempontokból megvilágító film megtekintésével merülhetnek el majd közösen a Budai Arborétum meghitt hangulatában.