Fesztivál

Aréna Retro Party #2

Papp László Budapest Sportaréna
2021. október 09. (szombat) 19:00
Ár: 9990, 10990, 12990, 15990 Ft

Helyszín:

Papp László Budapest Sportaréna
1143 Budapest, XIV. kerület, Stefánia út 2.

Az Aréna RETRO Party Magyarországon VALAHA volt egyik LEGNAGYOBB 80’as LIVE SHOW.
2019.10.26 – án kiderült, hogy nagyon sokan szeretnék újra átélni, énekelni a kor legismertebb slágereit. Ezért olyan külföldi sztárokat hozzunk el aki vagy még SOHA vagy nagyon régen voltak MAGYARORSZÁGON. Természetesen a hazai előadók is fellépnek a rendezvényen akik a 80’-as sztárokkal együtt egy fantasztikus koncertshow-val kápráztatnak el mindenkit 2020. október 10 –én a Papp László Sportarénában, Budapesten.


FELLÉPŐK
Sandra
A „német Madonna”
Sandra egy fantasztikus önálló kislemezzel robbant be a pop világában, a Maria Magdalena hatalmas sikerrel repítette a hírnév felé. 21 országban (!) került a toplista élére, további 5 országban pedig a Top 10-be. S akik azt hitték, Sandra csupán egyslágeres előadó lesz, rövid időn belül csalódtak: az In the Heat of the Night újabb slágernek bizonyult. Előtte azonban – még 1985-ben – megjelent első albuma, a The Long Play. A 8 dalt tartalmazó korongról a Little Girl ugyancsak feliratkozott a slágerlistákra. 1986 októberében került az üzletekbe a Mirrors című LP, amelyről 4 dal került fel a toplistákra Európa-szerte: Innocent Love, Hi! Hi! Hi!, Midnight Man, Loreen. Az album nyitófelvétele, a (Don't Cry) The Breakup of the World a néhány hónappal korábbi csernobili atomkatasztrófa hatására született. A nagy sikerszámok mellett a Everlasting Love valamint a Stop For A Minute lett még nagy sláger.
Sandrát ekkoriban az európai popzene királynőjeként emlegette a média, egyenesen Madonna legfőbb riválisát látták benne.


Boney’M
A Boney’ M az eurodiszkó egyik legnagyobb popegyüttese volt. Az együttes szülőatyja Frank Farian zenei producer volt aki létrehozta a társulatot. Fénykorában a Boney’ M a legendás svéd popcsapat, az ABBA legnagyobb vetélytársa volt. A 1980-as évek- ben a Boney M is többször szerepelt a sikerlistákon. 2006-tól a Boney’ M feat. Liz Mitchell nevű együttesével turnézik.Frank Farian menedzser kizárólag a Liz Mitchell-féle együttest tekinti az eredeti Boney’ M utódjának. Több nagyszerű dal – ami azóta is fennmaradt – került ki a kezeik közül: Olyan nagy slágereket, mint a Rasputin,Babylon,Daddy Cool, Ma Baker, Sunny a világ bármely pontján korosztálytól függetlenül énekelnek a mai napig.


Sabrina- nem volt még Magyarországon
Olasz popénekesnő, modell, színésznő és zenei producer.. Énekesi pályája első és legsikeresebb szakaszában csupán a Sabrina nevet használta, rajongói pedig Sabrynak becézték. Az 1980-as évek második felében vált nemzetközileg ismert popsztárrá. Még 1986-ban piacra dobták a Sexy Girl című kislemezét, amelyhez a címnek megfelelő énekesnői imázs már adott volt. A dal Olaszországban gyorsan népszerű lett, de külföldön is egyértelmű sikert aratott.. 1987-ben azonban bekövetkezett az amire mindenki várt. A Boys (Summertime Love) című dallal, amely az esztendő egyik legnépszerűbb európai slágere lett. Eleinte úgy reklámozták, hogy ő „Olaszország válasza Samantha Foxra”, a temperamentumos Sabrina azonban kikért magának minden összehasonlítást brit pályatársnőjével.


Silent Circle – nem volt még Magyarországon
A Silent Circle német könnyűzenei együttes, amely az 1980-as években volt népszerű. Tagjai az énekes Martin Tychsen (Jo Jo Tyson), a billentyűs és dalszerző Axel Breitung és a dobos Jürgen Behrens (CC Behrens). Az együttes főként Euro disco, Eurodance és pop műfajokban alkotott.
A Silent Circle tagjai az 1980-as évek elején összeállt trió amely innentől viselte a Silent Circle nevet. Az első kislemezük a "Hide Away - Man is Comin'!" volt, amely ismertséget szerzett nekik. Ezt olyan további, sikeres kislemezek követték, mint a "Touch in the Night", a "Stop the Rain", a "Love is just a Word" és a "Time for Love". 1986-ban megjelent első albumuk, a No. 1, amely 11 dalt tartalmazott.
1987-ben két új kislemezük, "Danger Danger" és "Oh, Don't Lose Your Heart Tonight" , 1990-ben újabb album került piacra, amely 10 dalt tartalmazott, ebből kettő 1987-ből származott, kettő pedig remix volt. 1993-ban válogatásalbumuk is megjelent Best Of Silent Circle címmel, amely kizárólag remixeket és a régi dalok felújított, áthangszerelt változatait tartalmazta. 1994-ben a Back című albummal tértek vissza, amely 12 új dalt tartalmazott, majd 1998-ban Stories 'bout Love címmel újabb albumot jelentettek meg, szintén 12 dallal. Az együttes a mai napig tevékeny.


Lian Ross
Lian Ross német Hi-NRG és Euro disco énekesnő. Ismert olyan zenészek dalainak előadásáról, mint Sylvester „Do You Wanna Funk” és a Modern Talking „You’re My Heart, You’re My Soul” című dalai. Saját számai közül nagyobb sikereket többek között a következők értek el: „Say You’ll Never”, „Fantasy”, és „Scratch My Name”. 2005-ben megjelent egy válogatásalbuma, melyen ismertebb számai találhatóak meg, "The Best of and More" címmel. Az utóbbi időben két nagy sikerű dala jelent meg, a "Never Gonna Lose" a ZYX Records németországi kiadásában 2005. december 27-én, valamint a „Young Hearts Run Free”, melyet a Blanco y Negro Music adott ki Spanyolországban, 2009. szeptember 9-én.


Fancy
Fancy német italo disco énekes, dalszerző, producer. Az 1980-as évek könnyűzenei életének egyik meghatározó alakja volt, aki a mai napig aktív. Első felvételeit schlager stílusban készítette el Tess Seiges néven, mielőtt 1984-ben berobbant az italo disco műfajába a Slice Me Nice című dallal. Háromszor került a Billboard listáinak élére. Olyan slágerei születtek ezután, mint a Bolero (Hold Me In Your Arms Again), Lady of Ice, Chinese Eyes és a Flames of Love. Fancy további slágereket is írt olyan előadóknak, mint Grant Miller, Linda Jo Rizzo, Marc Buchner, The Hurricanes, Mozzart, Siegfried & Roy és Timerider, Tess vagy Ric Tess álnéven.