Fesztivál

Artmozik éjszakája 2021

Művész mozi
Puskin mozi
Toldi mozi
Tabán mozi
Kino Cafe mozi
2021. augusztus 27. (péntek) 18:00 - 2021. augusztus 28. (szombat) 05:00

Helyszín:

Művész mozi
1066 Budapest, VI. kerület, Teréz körút 30
Puskin mozi
1053 Budapest, V. kerület, Kossuth Lajos utca 18.
Toldi mozi
1054 Budapest, V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.
Tabán mozi
1016 Budapest, I. kerület, Krisztina körút 87-89.
Kino Cafe mozi
1137 Budapest, XIII. kerület, Szent István körút 16.

Néhány hónapja még csak álom volt, ami idén is valóság lehet: Augusztus 27-én, péntektől szombat reggelig ismét fel lehet tenni a karszalagot, hogy a Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán és a Kino Cafe termeiben a lehető legtöbb filmet nézhessenek meg az artmozik barátai.


Mint minden évben, most is igyekeztek a szervezők a legtöbb slágerdarabot beleszerkeszteni az éjszakába. Így természetesen lehet majd még egy kört kérni mindenkinek (aki befér) az Oscar-díjas dánoktól; csatlakozhattok a szintén aranyszobros Frances McDormandhoz A nomádok földjén, viccesen-romantikusan ellazulhattok az Űrpikniken, s akár 100 percben is eltölthettek egy egész évet Salingerrel. És ez még csak a teteje!
Mint mindig, most is lesznek premier előtti vetítések: több moziban is el lehet majd csípni a Hasadék című, díjnyertes magyar alkotást, a Soha többé nem fog havazniban megismerhettek egy különleges erejű gyógyítót – s Andrej Koncsalovszkij legutóbbi rendezése, a Kedves elvtársak is több előadással várja az éjszakázókat. Valamint még egy rendhagyó „filmbúcsúztatót” is kínálnak: a túlzás nélkül kultikusnak mondható Életrevalók hosszú idő óta először, s jó ideig utoljára lesz látható mozivásznon, műsorrendi vetítésen.