Fesztivál

Bach Mindenkinek Fesztivál

Budapest
Gödöllői Királyi Kastély
2019. március 18. (hétfő) 10:00 - 2019. március 24. (vasárnap) 22:00
Ingyenes

Helyszín:

Budapest
1000 Budapest,
Gödöllői Királyi Kastély
2100 Gödöllő, Grassalkovich Kastély

A „Bach in the Subways” nemzetközi programot egy New York-i csellista, Dale Henderson indította útjára 2010-ben. Azóta minden év márciusában, Johann Sebastian Bach születésnapja idején, világszerte kiváló muzsikusok ünneplik a mestert, ingyenes koncerteket adva különleges helyszíneken. 


A Bach Mindenkinek Fesztivál célkitűzése, hogy a klasszikus zene valóban mindenkihez eljusson. Ezért inspirálják a szervezők a fellépő művészeket az általános koncertszokásoktól eltérő, meglepő helyszíneken és különleges elemekkel kiegészülve megszólaló koncertek tartására is. A fesztivál sokszínű koncertkínálata, egyedi programjai, ismeretterjesztő előadásai a koncertekhez szocializálódott közönség számára is új arculatban tudja bemutatni a barokk korszakot és a klasszikus kultúrát. A műsorkínálat több eleme lehetővé teszi a közönség csatlakozását a fellépő művészekhez. A korosztályos tematikával rendelkező műsorok a zenehallgató közönség utánpótlását nevelik gyermek, ifjúsági és családi programokkal.


2019. március 18-24. között ötödik alkalommal kerül megrendezésre Johann Sebastian Bach születésnapja alkalmából a Bach Mindenkinek Fesztivál. Koncertek aluljárókban, tereken,
templomokban, hangversenytermekben és idén előszőr a Rózsavölgyi Szalonban is. Öt nap, amikor Budapesten és sok más városban, mindenhol Bach szól!


A koncertekre a belépés ingyenes! Helyfoglalás érkezési sorrendben. Kérjük, érkezzenek időben, mert a terem
befogadóképessége véges.