A Juh Terméktanács az Interovic spanyol testvérszervezetével konzorciumban idén is elnyerte 3 évre az európai uniós támogatást a juh- és kecskehús fogyasztásának népszerűsítésére.
A projekt keretében szervezik meg már 6. alkalommal a Bárány Napokat 2022. április 8-9-én. A kampány célja, hogy a résztvevő éttermek segítségével megkóstoltassuk az emberekkel a bárányhúsos ételeket, ezáltal ismertté téve ezt a nem csak ízletes, de fenntartható ételt!
Húsvéthoz közeledve a hagyományos sonka és tojás mellett érdemes nyitni az új ízek felé, kipróbálni valamilyen különleges fogást az ünnep alkalmából. Az eseményhez csatlakozó éttermek a Bárány Napok hétvégéin – most április 8-9-én, illetve az őszre tervezett időpontban október 7-8-án –bárányhúsos ételeket is ajánlanak a vendégeik számára. Azért, hogy még inkább meghozzák a vendégek kedvét a bárányos fogásokhoz, információs anyagokkal és a programot népszerűsítő kiegészítőkkel készülnek az éttermek, így minden vendég tájékozódhat az európai, ízletes és
fenntartható bárányhúsról.
A Bárány Napokhoz csatlakozó éttermek listája az alábbi linken tekinthető meg