Fesztivál

Boldogság nap

Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház (KMO)
2018. november 24. (szombat) 10:00

Helyszín:


1191 Budapest, XIX. kerület Teleki utca 50.

Mi tesz bennünket egészségessé és boldoggá egy életen keresztül? Ha tudnánk, hogy a jelenlegi cselekedeteink döntő hatással vannak a jövőbeni elégedettségünkre, mire lenne érdemes leginkább időt és energiát áldozni? 
A legtöbbet úgy tudhatjuk meg arról, hogy egy ember mennyire elégedett az életével, hogy megkérjük, emlékezzen vissza a múltjára, hiszen, mint tudjuk, utólag okos az ember. A Harvard Egyetem 75 évig tartó kutatása éppen ezt tette, 724 ember életét követte évről évre.
Hogy, mit tudhatunk meg ebből a rendkívül hosszú kutatás eredményeiből? Nos, nem a gazdagság, nem is a hírnév a boldogság legfőbb forrása. Az egyértelmű üzenet, ami a 75 év alatt kikristályosodott, ez: a jó kapcsolatok őrzik meg a boldogságunkat és az egészségünket.
Akik a legelégedettebbek voltak a kapcsolataikkal 50 éves korukban, ők váltak a legegészségesebb 80 évesekké. Úgy tűnik, hogy a jó, szoros kapcsolataink meggátolják az öregedésünket. Nagy tanulság, amit megtudtunk a kapcsolatokról és az egészségről, az az, hogy a jó kapcsolatok nemcsak a testünket védik meg, hanem az agyunkat is. Stabil, biztonságos kapcsolatban élni, tartozni valakihez a 80-as éveinkben, igazán oltalmazó. Azok, akik ilyen kapcsolatban élnek, amelyben tényleg azt érzik, hogy ha kell, számíthatnak a másikra, ezeknek az embereknek a memóriája tovább marad éles. 
Mark Twain visszatekintve az életére így fogalmazott: "Az élet olyan rövid, hogy nincs benne idő veszekedésre, bocsánatkérésre, megbánásra, számonkérésre. Csak a szeretetre van idő, és ha szabad így kifejezni magam, csak egy pillanat van rá."
A jó élethez vezető út, jó kapcsolatokkal van kirakva.


Kísérő programok:
- Kézművesség az Agorában, arcfestés
- Boldogsághormonokat serkentő gasztro bemutatók a büfé előterében és az Agórán


Bővebb információ: Markó Mónika, tel.: 282-9752/0106 m., email: marko.monika@kmo.kispest.hu