Fesztivál

Bor, mámor, Bénye

Bor, mámor, Bénye
2020. augusztus 13. (csütörtök) 10:00 - 2020. augusztus 16. (vasárnap) 23:30
Megjegyzés: Fesztivál az erdőbényei kertekben

Helyszín:


A festői szépségű tokaj-hegyaljai táj, a gasztronómia, az izgalmas kulturális programok és a vulkáni talajon termett tokaji borok rajongói idén 11. alkalommal gyűlnek össze a Bor, mámor, Bénye fesztiválon, Erdőbényén.


A szervezők először 2009-ben azért álmodták meg ezt a különleges eseményt, hogy bemutassák a bámulatosan szép Tokaj-Hegyalja talán legvarázslatosabb települését, Erdőbényét. Azóta Bénye a nagy találkozások helyszínévé és egy négy napig tartó mámoros eseménnyé nőtte ki magát. 

A helyi kertek és borászatok a fesztivál ideje alatt nyitva állnak a látogatók előtt és színes programokkal, koncertekkel, irodalmi felolvasásokkal, kézműves foglalkozásokkal, gyerekprogramokkal, no és persze jobbnál jobb borokkal, ínycsiklandó falatokkal várják az érdeklődőket. 

Bemutatkoznak a közkedveltté, és nem csupán a borász körökben is ismertté vált bényei borászatok, különleges kortárs vagy éppen hagyományőrző programokkal. 12 helyszínen jazz, világzenei, népzenei és alternatív koncertek, kiállítások, előadások séták, túrák és gyerekprogramok várnak.A fesztivál gyermekeknek 12 éves korig ingyenes.