Fesztivál

Budapest Art Week

Helyszín:


1000 Budapest,

1095 Budapest, IX. kerület Komor Marcell utca 1.

1014 Budapest, I. kerület Szent György tér 2.

1033 Budapest, III. kerület Szentlélek tér 6.

1012 Budapest, I. kerület Várfok utca 11.

1015 Budapest, I. kerület Palota út 1

1146 Budapest, XIV. kerület Dózsa György út 41.

A Budapest Art Week az elmúlt években látogatók tízezrei számára kínált több száz, kihagyhatatlan képzőművészeti és társművészeti eseményt. A rendezvénysorozat sikere nem véletlen, hiszen egy átlagos múzeumi belépőjegy áráért - bérletekkel vagy napi karszalagokkal - látogathatnak el az érdeklődők számos képzőművészeti helyszínre. Ráadásul a hat nap kínálata során olyan izgalmas programokon vehetnek részt, amelyekre máskor nincs lehetőségük. Az idén 70 helyszínen, közel 200 programmal várja az érdeklődőket az ország legnagyobb képzőművészeti programsorozata, melyet negyedik alkalommal rendeznek meg 2019. április 9-14. között. A Budapest Art Week a Budapesti Tavaszi Fesztivál központi tematikájához kapcsolódva nagyszabású, orosz kiállítással jelentkezik. 


2019-ben is várják majd a látogatókat a már megszokott múzeumok és galériák, mint például a Ludwig Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria vagy a Vasarley Múzeum, a Molnár Ani Galéria, a Várfok Galéria vagy a Deák Erika Galéria, ill. új helyszínek is csatlakoznak a BAW-hoz: a korábbi színes paletta mellett látogatható lesz többek között a Szépművészeti Múzeum és az MTA Pszichiátriai Művészeti Gyűjteménye is a rendezvénysorozat keretein belül.


A jövő évi Budapest Art Week tematikája az orosz művészetekhez kapcsolódik. A központi tárlat Ilmira Bolotyan, a moszkvai Garage Kortárs Művészeti Múzeum kurátora, Marina Alvitr művészettörténész, a jekatyerinburgi Alvitr Gallery vezetője valamint Vékony Délia művészettörténész együttműködésében valósul meg. Az érdeklődők képet kaphatnak arról, milyen tendenciák határozzák meg ma az orosz kortárs képzőművészetet. A fő tematikát pedig kortárs magyar reflexiók támasztják majd alá. A BAW nagyszabású, központi kiállítását, mely a Budai Várban található Mikve Galériában lesz látható, szatellit események és tárlatok egészítik ki.


 

Időszaki