Fesztivál

Budapest Black Food Festival 2020

Elmarad
Off Kultúrszövőgyàr
2020. március 21. (szombat) 12:00 - 21:00

Helyszín:

Off Kultúrszövőgyàr
1045 Budapest, Berni utca 1

Berlin, Tel Aviv, Helsinki, New York, Istanbul, London, Nairobi, Kigali, Tallinn után újra Budapesten a Black Food Festival!


Javasolt öltözet: teljes egészében fekete


A fesztivált elsőként Budapesten rendezték meg 2018 novemberében, az elmúlt évben összesen 10 Black Food Festival volt szerte a világon.


Miről szól ez a rendezvény?


Rengeteg finomságot fogyaszthatsz, eddig kevésbé ismert sötét vagy fekete színváltozatban és/vagy új formában. A fesztivál a különleges, kiváló minőségű ételekről és italokról, a nyitottságról, a kreativitásról és a fekete szín szeretetéről szól. A fekete elegancia, szépség... és rendkívüli lehetőségeket rejt a maga egyszerűségében és mélységében.


Ezen a napon Magyarország legkreatívabb séfjeitől, éttermeitől, cukrászaitól és más vállalkozó kedvű gasztro szakembereitől kóstolhatsz egyedi fejlesztésű, sötét vagy fekete színű termékeket. Ez lehet fekete hamburger, fekete fagylalt, fekete vagy más sötét színű macaron vagy sütemény, mélybarna étcsokoládés desszertek, bonbonok, éjfekete koktélok, kiváló minőségű kávék, teák, sörök, likőrök, de lehet teljesen természetes vegán, vegetáriánus, vagy glutén-, laktóz és cukormentes finomság, fekete szezám, sötét és különleges színű zöldségek vagy gyümölcsök, fekete rizs, tészta, bab és még sokminden más!


Nemcsak ételek, design & fashion termékek, kapcsolódó témák és egyéb kiegészítő programok is várnak rád - mind-mind a fekete színre hangolva! Március 21-én koradélután kinyitja kapuit a második magyar Black Food Festival, hogy a világ egyik legtrendibb gasztro élményét nyújtsa az újdonságokra és az izgalmakra fogékony hazai közönségnek.


A fesztiválon megrendezik a Fekete Ételek és Italok versenyét, rangos szakmai zsűri segítségével, a nap végén kiosztják a Black Food of the Year és a Black Drink of the Year díjakat a nyerteseknek. 


Az dark aláfestő dallamokról a fesztivál állandó DJ-je, Infragandhi gondoskodik ezúttal is, aki végig élőben játszik majd. Az eseményen a kiállítóknál kis kóstolók várnak (a készlet mértékéig), hogy kipróbálhasd, de a teljes adag ételekért és italokért fizetni kell minden árusnál. A fesztiválon vegán, glutén-, laktózérzékenyek számára is fogyasztható, valamint cukormentes étel és ital választék is lesz.


Várnak mindenkit szeretettel!


12 év alatti gyerekeknek a belépés ingyenes.
A rendezvény kutyabarát, de kérik, hogy csak jól viselkedő kutyát hozzatok.