Fesztivál

Budapest Design Week 2021

Société Budapest
Budapest
2021. október 08. (péntek) 10:00 - 2021. október 17. (vasárnap) 22:00

Helyszín:

Société Budapest
1051 Budapest, V. kerület, Sas utca 15
Budapest
1000 Budapest

A Budapest Design Week 2021 középpontjában a világjárvány utáni ’szép új világ’ áll, melynek kialakításában döntő szerepet kapnak a designerek.
Ahogyan az elmúlt egy év bebizonyította, egy pandémiás helyzet számtalan módon befolyásolja a mindennapjainkat: megváltoztak kapcsolattartási és vásárlási szokásaink, előtérbe kerültek a helyi termékek, árucikkek, felértékelődött a társadalmi kapcsolatok, az összetartozás szerepe, az utazási korlátozásokkal a szabadidő eltöltésének eddig kevésbé népszerű formái lettek meghatározóak, átalakultak az otthonaink, a szórakozási formáink. Az új helyzet számos új megoldást szül – a kihasználatlan városi terek revitalizációjától az értékesítés, vendéglátás új csatornáinak kidolgozásáig.
A jelenlegi helyzet kivételes lehetőséget biztosít arra, hogy a jövőt emberközpontúbbá, emberléptékűbbé tegyék, melyben kiemelkedően fontos szerep jut majd a designereknek. A Budapest Design Week 2021 ezt a jelenséget kísérli meg majd körüljárni, kifejezetten pozitív attitűddel és számos kísérleti, újszerű jelenséget, ötletet, innovációt mutatva fel annak bizonyítására, hogy a design az új társadalom megteremtésében egy hatékony, rugalmas és sokoldalú eszközrendszer lehet.

A szervezők és partnereik a 10 nap alatt többek között webináriumokkal, kiállításokkal, workshopokkal, konferenciákkal és a népszerű Nyitott Stúdiók programsorozattal várják az érdeklődőket az online és az offline térben, a nyitóestén pedig kihirdetésre kerülnek a Magyar Formatervezési Díj és a Design Management Díj idei nyertesei is.