Fesztivál

Budapest Folk Fest 2019

Fonó Budai Zeneház
Hagyományok Háza
Kobuci Kert
2019. május 22. (szerda) 18:30 - 2019. május 25. (szombat) 23:55

Helyszín:

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, XI. kerület Sztregova utca 3.
Hagyományok Háza
1011 Budapest, I. kerület Corvin tér 8.
Kobuci Kert
1033 Budapest, III. kerület Fő tér 1

2010 óta minden évben tavasszal a város különböző kulturálisan emblematikus pontjain, helyszínein rendezik meg a fesztivált – így a Fonó mellett a Hagyományok Házában, a Kobuci kertben, vagy a Várkert Bazárban.


A programok a műfajok iránti nyitottságot, átjárhatóságot és a közönség bekapcsolódását célozzák. Autentikus népzene után  egy-egy külföldi világzenei együttest látank vendégül a szervezők, majd ezután következik a táncház, hogy a közönség ne csak célzottan érkezzen egy-egy eseményre, hanem rácsodálkozzon számára új zenékre is, kapcsolódjon be, nyíljon meg új élmények felé.


A Budapest Folk Fest az új élmények fesztiválja, ahol elmerülhetünk a hagyományban, legyen az délszláv muzsika, török világzene, vagy cigány táncház. A fesztivál olyan előadókat mutat be a nagyszínpadon évről évre, akiknek művészete a gyökereikből, a hagyományokból táplálkozik folyamatosan újrateremtve, újra gondolva azt.


A Budapest Folk Fest egy tízéves fesztivál, amely az évek során is sokat változott, ahogyan a városi folk és a körülöttünk lévő világ is folyamatosan változik. A rendezvény szemlélete viszont állandó: tiszteljük a gyökereket, a hagyományokat és az ebből kinövő megannyi csodálatos művészi alkotást, amely éltet minket.


 

Parno Graszt nagykoncert
2020. február 14., 20:00, MÜPA Parno Graszt nagykoncert

Vendég: Ferenczi György

Jegyvásárlás