Fesztivál

Budapest Folk Fest 2019

Fonó Budai Zeneház
Hagyományok Háza
Kobuci Kert
2019. május 22. (szerda) 18:30 - 2019. május 25. (szombat) 23:55

Helyszín:


1116 Budapest, XI. kerület Sztregova utca 3.

1011 Budapest, I. kerület Corvin tér 8.

1033 Budapest, III. kerület Fő tér 1

2010 óta minden évben tavasszal a város különböző kulturálisan emblematikus pontjain, helyszínein rendezzük meg a fesztivált – így a Fonó mellett a Hagyományok Házában, a Kobuci kertben, vagy a Várkert Bazárban.


Programstruktúránk a műfajok iránti nyitottságot, átjárhatóságot és a közönség bekapcsolódását célozza. Autentikus népzene után szívesen hívunk meg egy-egy külföldi világzenei együttest, majd ezután tartunk egy táncházat, hogy a közönség ne csak célzottan érkezzen egy-egy eseményre, hanem rácsodálkozzon számára új zenékre is, kapcsolódjon be, nyíljon meg új élmények felé.


A Budapest Folk Fest az új élmények fesztiválja, ahol elmerülünk a hagyományban, legyen az délszláv muzsika, török világzene, vagy cigány táncház. Fesztiválunk olyan előadókat mutat be a nagyszínpadon évről évre, akiknek művészete a gyökereikből, a hagyományokból táplálkozik folyamatosan újrateremtve, újra gondolva azt.


A Budapest Folk Fest egy tízéves fesztivál, amely az évek során is sokat változott, ahogyan a városi folk és a körülöttünk lévő világ is folyamatosan változik. Szemléletünk viszont állandó: tiszteljük a gyökereket, a hagyományokat és az ebből kinövő megannyi csodálatos művészi alkotást, amely éltet minket.