Fesztivál

Budapest Rooftop Cinema

Helyszín:

Budapest

Információ:

2017-ben a Budapest Rooftop Cinema immáron ötödik alkalommal szervezi meg nyári vetítéssorozatát, melynek keretein belül rengeteg izgalmas filmet mutat be a közönségnek Budapest egyik legkülönlegesebb helyszínén, a város fölött, a Corvin Club tetőteraszán.

Az idén ötéves BRC megújult arculattal, vadiúj weboldallal, fantasztikus fejlesztésekkel, sosem látott felhozatallal és négy típusú programmal várja a mozi szerelmeseit. A legfontosabb fejlesztés keretében egy Christie Digital DLP 2K minőségű projektor segítségével már a mozikban megszokott képi minőségben élvezhetik a nézők a vetítéseket a csillagok alatt is.

Az évadnyitó vetítésre 2017. június 12-én, hétfőn kerül sor: a Donnie Darko című sci-fi thrillerrel a Budapest Rooftop Cinema Classics indul útjára. Ezen a programsorozaton belül minden héten újabb és újabb meglepetések várják hétfőnként a nézőket: hol egy elévülhetetlen klasszikus, hol egy megunhatatlan vígjáték, hol egy kultikussá vált trash movie lesz terítéken - természetesen eredeti nyelven, magyar felirattal. Egy biztos: a páratlan filmélmény garantált! Július 24-én, hétfőn este az elmúlt évek legnagyobb képregényadaptációs sikereinek egyikét, a Deadpoolt tűzik műsorra a szervezők.

Ezúttal szerda este, július 26-án is egy klasszikus kap helyet a programban: Pedro Almodóvar megunhatatlan vígjátékát, az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélént tűzik műsorra a szervezők.

Az idei szezon egyik legizgalmasabb programja a Budapest Rooftop Cinema, a Film.hu és a Magyar Nemzeti Filmarchívum Magyarok a háztetőn című közös vetítéssorozata lesz. Ennek keretein belül a magyar film szerelmesei a hazai filmtörténet ikonikus és kultikus remekművei mellett az elmúlt évek legnagyobb sikereit is megtekinthetik magyar nyelven, angol felirattal. Ahogy azt más Budapest Rooftop Cinema rendezvényeken a mozibarátok már megszokhatták, most sem múlik el vetítés meglepetések nélkül: ezúttal izgalmas kulisszatitkokról mesélő alkotók lesznek a szervezők vendégei. A rendezők, színészek és filmes szakemberek új szempontokat adnak a filmek megtekintéséhez. A Magyarok a háztetőn vetítéssorozat június 13-án Kostyál Márk Kojot című filmjével veszi kezdetét, és azt követően szeptember 12-éig kedd esténként várja az érdeklődőket a Corvin Club megújult tetőteraszán. Július 25-én Bereményi Géza Eldorádó című drámáját láthatja a közönség. A vetítés előtt Teszler Tamás a film operatőrével, Kardos Sándorral beszélget.


Idén sem csupán a magyar filmeknek szentelnek külön sorozatot a szervezők, hanem a francia mozi rajongóinak is kedveskednek. A French Rooftop Cinema keretein belül a Francia Intézet Budapest és a Budapest Rooftop Cinema idén harmadik alkalommal lepi meg a francia film barátait egy könnyed nyári vetítéssorozattal, ahol a francia mozi legnagyobbjai teszik tiszteletüket június 29-e és július 27-e között csütörtökönként. Méltó zárásként Jean-Luc Godard főként Brigitte Bardot-nak köszönhetően ikonikussá vált filmjét, a Megvetést láthatják az érdeklődők.


Az idei év legnagyobb újdonsága a Premier Movie Day, ahol a Budapest Rooftop Cinema - az időjárástól függően - a hét többi napján premier filmeket vetít csúcsminőségben a Corvin Club tetőteraszán a mozis bemutatókkal egyidőben - blockbusterek, képregényfilmek, a nyár legnagyobb sikerei a szabad ég alatt.

Kétség sem fér hozzá, hogy az aktuális premierek közül korunk rendezőóriásának, Christopher Nolannek a legújabb drámája, a Dunkirk váltja ki a legnagyobb érdeklődést, ezért a Budapest Rooftop Cinema két alkalommal is levetíti. Pénteken (07.28.) magyar szinkronnal, vasárnap (07.30.) eredeti nyelven, mindkét alkalommal felirat nélkül lesz látható.


A vetítésekre szintén újdonságként online jegyvételi lehetőséget biztosítanak a OneTicket oldalán.

Vélemény: