Fesztivál

BUSH - Budapest Showcase Hub

Helyszín:

Budapest

Információ:

Ismét Magyarország válik a kelet-európai könnyűzene központjává. A tavalyi, első sikeres fesztivál után, 2017 őszén visszatérnek Budapestre a régió zenei szinterének fontos szereplői, promóterek, fesztiválszervezők, zenei újságírók és együttesek. 14 ország, 33 koncert, több mint 250 szakember és a nemzetközi zenei élet fontos szereplői is ott lesznek a kelet-európai régió fesztiválján, hogy szégyentelen kapcsolatépítések mellett együtt fejtsék meg, miként lehetne a siker felé lendíteni a régió mérlegét.

Nem csak a feltörekvő együttesek koncertjei, de az idei előadások és panelbeszélgetések is tartogatnak újdonságokat. Ilyen lesz például a Gran Turismo elnevezésű speed meeting sorozat, amelynek résztvevői földrajzi helyek szerint csoportosulnak, így mindenki kiválaszthatja a számára fontos országot és beszélgető partnert.
Az idei szakmai programokon nagyobb hangsúly kerül a szórakoztatóipar zenei világára és az oda vezető útra. Az Egyesült Államokból és Európából is érkeznek reklámszakmában és filmes területen dolgozó music supervisorok, de a konferencia program egyik kiemelt eseménye Nora Felder előadása lesz. Az amerikai Picture Music Company vezetője, filmek és sorozatok zenei tanácsadásával foglalkozik. Az ő nevéhez fűződik például a Californication, a Ray Donovan című sorozatok zenéje és a Stranger Things emlékezetes zenei válogatása is. Az előadás mellett az amerikai szakember egy úgynevezett listening session keretében elemzi a jelentkezők zenéit, amelyet egy fiktív sorozathoz készítenek.
A zenei stratégiáról és az abban rejlő üzleti lehetőségekről beszél majd az amerikai Music.Ally képviseletében Wesley O'Harrah, aki ezúttal a panelre jelentkező együttesek promóit elemzi majd.
A Grammy-díjas zenei producer Matt Lawrence is csatlakozott az előadók sorához. Ha valaki, akkor ő tudja hogyan válik arannyá egy producer kezében egy dal, illetve hogyan tehet világsztárrá egy előadót egy sajátos hangzás.

A tavaly bevezetett szavazási rendszert folytatva, idén 400 zenei szakember segített összeállítani a fesztivál fellépőinek listáját. Idén 15 kelet-európai ország 33 zenekarának lesz lehetősége bemutatkozni a BUSH közönsége előtt. Fontos újdonság, hogy a BUSH a Gigmit nevű nemzetközi booking platformmal együttműködve lehetőséget ad egyetlen együttesnek, hogy bejusson a fesztivál fellépői közé.

Magyarország: Ivan & The Parazol, The Qualitons, Dope Calypso, mius, Middlemist Red, Blahalouisiana, Deep glaze
Fehéroroszország: Mustelide, Super Besse
Horvátország: NLV, The Black Room
Csehország: Acute Dose, Lazer Viking
Észtország: Mart Avi, NOËP
Lettország: Polifauna, Alise Joste
Litvánia: Beissoul & Einius
Lengyelország: Kamp!, Agim, LOR
Románia: Helen, Byron
Oroszország: Wet Red, Lucidvox
Szerbia: Stepa, Straight Mickey and the boyz
Szlovákia: Tolstoys, Bulp,
Szlovénia: Torul, persons from porlock
Ukrajna: Panivalkova, KoloahByron (RO) - Bluesos alternatív rock banda, ami az élet nagy kérdéseire keresi a választ.

Mustelide (BY) - Anyanyelvén éneklő énekesnő, aki szívesen nyúl analóg szintetizátorhoz és samplerhez.

Helen (RO) - New age electro és költői dalszövegek egy jazz énekesnő előadásában.

Mart Avi (EE) - Kísérteties bariton, és teátrális modor egy viktoriánus felfedező kíváncsiságával ötvözve.

Acute Dose (CZ) - Adrenalin, lazulás egy parkban, laza rock és post hardcore, erdei meditáció és lelkes részeg csajozás

The Qualitons (HU) - Új csavar a 60-as 70-es évek mod--eat and funk zenéjében, amire még a Red Hot Chilli Peppers is kíváncsi.

Koloah (UA) - Vad utazás a kísérleti elektronika, a techno és az electro mezőin át.

Az idei fesztivál helyszínei ismét a belváros kultikus szórakozóhelyei lesznek, a megnyitóra november 15-én este az Akvárium Klubban kerül sor, ahol olyan együttesek lépnek színpadra, akik már bizonyítottak nemzetközi színtéren is:

Ivan & The Parazol (HU)

Kamp! (PL)

Noëp (EE)

Vélemény: