Fesztivál

Cseh Filmkarnevál 2021

Online nézhető Budapesti Távmozi (Toldi Távmozi)
2021. április 14. (szerda) 20:00 - 2021. április 18. (vasárnap) 23:00
Ár: 1200 Ft.

A budapesti Cseh Centrum idén 2021. április 14 – 18. között rendezi meg a mára már hagyományossá vált Cseh Filmkarnevált, amelyre ezúttal az online térben várják a minőségi cseh filmek szerelmeseit. Az érdeklődők a jegyvásárlást követően a Toldi TÁVmozi oldalán 20.00 órai kezdettel tekinthetik meg az aznapi filmet, amely az egész ország területén elérhető. Az esemény szakmai partnere a Budapest Film. A Cseh Filmkarnevál főtámogatója ezúttal is a Staropramen. 
A fesztivál programja most is olyan filmeket vonultat majd fel, amelyek mind Csehországban, mind pedig külföldön elnyerték a szakmai és a szélesebb közönség tetszését. Az idei filmeket leginkább a rendíthetetlen elszántság motívuma kapcsolja össze: a világban tapasztalható jogtalanság, a társadalmi szolidaritás hiánya egyik oldalon, a tenni akarás vágya és a tehetség a másik oldalon. A válogatásban szereplő filmek főhősei nem adják fel egykönnyen, legyen bárki is az ellenfelük, hiszen nagyon jól tudják: még a teljes összeomlás határán is sokszor kínálkozik egy szarkasztikus mosoly megváltó könnyedsége.


A Távmozisorozat a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében,a Budapest Film Zrt., a Cseh Centrum és a Budapest Brand Zrt. szervezésében valósul meg.