Fesztivál

Csinnadratta

Helyszín:

Budapest

Információ:

Csinnadratta, zenés hűhó, avagy utcaszínházak a Csobánka téren

Porondmester: Zugmann Cugi Zoli

Október 7. szombat

15.00 Törökvész Vitéz, avagy Vitéz László és a törökök
Vásári bábtáncoltató játék - Fekete Dávid előadása
Réges régen, hajdanában, mikoron még a török uraskodott a kicsi Magyarországon, élt egy legény, akit csak úgy emlegettek, hogy a Törökvész Vitéz. Bizony még az öreg ördög is kéthetes búskomorságba esett, ha meglátta vitézünk piros sipkás kobakját, ahogy dalolva közeledett.

16.00 Bábautomata

16.30 Kodzsugukila, a boszorkány
Afrikai mese bábokkal és különleges hangszerekkel - Kabóca Bábszínház, játssza: Danny Bain
Dzséli, a zenész és varázsló repít bennünket Afrikába, annak is a legkülönlegesebb szegletébe: saját kunyhójába. Zenélés közben meséli el Kalili és Szandzsi történetét, amely során megismerünk egy bátor ugróegeret, egy kecses gazellát és a könyörtelen Kodzsugukila boszorkányt. A mese során minden csoda valóra válhat, s mivel varázsló, aki muzsikál, még az is lehetséges, hogy valójában maguk a dobok beszélnek.

17.15 Trampoli barocchi - gólyalábas barokkoskodás

18.00 Bábautomata

18.30 Fekete kisasszony
Tréfás vásári játék faragott bábokkal - Barboncás Társulat, játssza: Perovics Kiss Ágnes
Ha valaki nem ismeri a Fekete kisasszonyt, az azért lehet, mert sötétben és szomorúságban él szegény, a világtól elzárva, és magányát csak egy kígyóval és egy kakassal oszthatja meg. De ahogy az a mesékben már lenni szokott, itt is jön valaki, mégpedig egy talpraesett cigánylegény, aki elég bátor és kitartó, hogy a megpróbáltatásokat - az ördögi kísértést is - elviselve, megszabadítsa a segítségre szorulót az átok alól.

19.30 Bábautomata

20.00 Winnetou Kajárpécen
Ismeretgerjesztő vásári kinemaszkeccs a Kajárpéci Vízirevü előadásában.

Egész napos programok: Bábautomata, Cugivurstli, Kádár Ferkó fotószínháza, Mikropódium Családi Bábszínház, bábos foglakozások

Október 8. vasárnap

15.00 Toborzó a Csobánka téren - zenés gólyalábas hívogató

15.30 Egérparádé
Gulyás László vándormuzsikus előadása
Apróléptű cirkuszi próbálkozások kicsinyeknek és nagyobbacskáknak, bábokkal és csinnadrattával! Egy fertályóra móka a nézők segedelmével, mindannyiunk örömére.

16.00 Színjáték automata

16.30 A halhatatlanság országa
Fabók Mancsi bábelőadása
Gazdag népmesekincsünk mindegyike szimbolikusan az emberi élet valós céljait, küzdelmes feladatait és az odáig vezető út nehézségeit tárja elénk. Mesénk főhősét az emberiség örök misztériuma hajtja: létezik-e az Örökélet - Halhatatlanság országa?

17.30 Színjáték automata

18.00 Boldog mese
A Mikropódium Családi Bábszínház előadása, játssza: Aracs Eszter
Vajon mindenki tudja-e, mi a boldogság receptje? Mennyi dal és nóta szólt már dédszüleink korában is a boldogságról, a szerelemről... Joli néni elmeséli, hogy, hogyan lehet boldogságban élni. Azért egy angyal vagy egy ördög segítségére talán szükség lehet...

19.00 Stanna & Panna
A Marica Produkció és a Manna Kulturális Egyesület koprodukciója, játsszák: Tárnok Marica és Sz. Nagy Mari
Az előadás 18 éves kortól ajánlott!
Az éjszakai orfeum, a burleszkfilm, a bábszínház, a pantomim és mozgásszínház elemeit ötvöző előadás egy elfeledett színházi műfajt igyekszik életre kelteni: a bábkabarét. Alkati adottságainkból is fakad, hogy a némafilmek korabeli két csillagát, Stant és Pant választottuk összekötőnek a zenés etűdök és a tárgyas animációk között. Az előadás népszerű slágereket, ismert zenei motívumokat dolgoz fel szokatlan eszközökkel. Egy utazóbőrönd kibelezésével indul a bábkabaré, ahol az olló balerinává, az ernyőbot búvárrá, az esernyő nagymamává vagy hattyúvá változik.

Egész napos programok: Színjáték automata, Cugivurstli, Kádár Ferkó fotószínháza, Mikropódium Családi Bábszínház, jövendőmondó sátor

Minden program ingyenes!

Helyszín: Óbuda, Csobánka tér

Vélemény: