Fesztivál

DAAD Gathering 2021

Irgum Burgum előadó
Óperentzia előadó
Peter Bernath előadó
Dádpuszta
2021. augusztus 06. (péntek) 19:00 - 2021. augusztus 08. (vasárnap) 20:00

Helyszín:

Dádpuszta
7086 Ozora, Ozora település mellett

Dádpuszta hosszú évtizedekkel ezelőtt több család otthona volt. Épült közösségi ház, iskola, magtár, munkát adott a lakóknak, csodavilágot a gyermekeknek. A természet ami jelen van, hihetetlen metamorfózison ment keresztül, nyomait fellelhetően itt hagyva a jövő számára.
A természeti és épített környezet együttes szépsége, a föld ereje különleges energiákkal ajándékozza meg az ide látogatókat. Az 1999-es napfogyatkozás alkalmával érkeztek először világjárók, művészek és zeneőrültek, a Völgy majd’ két évtizede ad otthont az O.Z.O.R.A. Fesztiválnak. Ezalatt az idő alatt ismét egy kis falu nőtt ki a földből; épületekkel, utakkal, éttermekkel, kocsmákkal, saját vízvezetékekkel, épített zuhanyzókkal.
Régóta érlelődött már a gondolat egy másik eseményről, néhány napról, melyek alatt újra megtelhetnek a mezők az idevágyókkal. A gondolatokat döntések és tettek követték, mostanra vált bizonyossá, hogy idén nyáron útjára indul a Daad.
Más, mégis hasonló lesz ez a hétvége, az eddigi rendezvények szellemiségét megőrizve egy új élménnyel készülnek. Élettel telik meg a Dóm, a Sárkány Fészek, a Főzőliget...
A Nagyszínpadot azonban csak a következő O.Z.O.R.A. Fesztiválon nyitják meg ismét. 


De addig is. Augusztus 6-án beindítják a gépezetet; kemencéket, kutakat, kapcsolókat, transzformátorokat, masinákat, hangszereket, hangfalakat, berozsdásodott táncos lábakat...