Fesztivál

Diktátorsimogató Húsvétvasárnap

Helyszín:


1024 Budapest, II. kerület Margit körút 55.

A magyarhangya a Kétfarkú Kutya Párt közreműködésével bemutatja


DIKTÁTORSIMOGATÓ HÚSVÉTVASÁRNAP


A magyarhangya fel szeretné lebbenteni a fátylat közelmúltunk bonzai-cézárjainak és tescós-napóleonjainak (sic!) rejtett erényeiről, az általuk meghágott társadalom pokoljárásának üdvös vonatkozásairól, az elnyomás napos oldaláról. A Rózsa Sándor Népi Kampánypénz Tékozló Alap  segítségével a magyarhangya 3 legendás dokumentumfilmnek rendezi meg hazai ősbemutatóját Húsvétvasárnap az Átriumban. A vetítésekre ingyenes jegyeket lehet váltani ITT.


A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik.


A CEAUȘESCU-ÉLETMŰ (THE AUTOBIOGRAPHY OF NICOLAE CEAUSESCU - Andrei Ujica, 2010)

A legendás, háromórás dokumentumfilm a Kárpátok Géniuszának 24 évig tartó dúlásáról, amelyben eredeti híradóanyagok segítségével érhetjük tetten, hogy a kezdetben népszerű vezér miképp vesztette el valóségérzékét és hogyan vált önnön karikatúrájává.


KIM DZSONGIL BEMUTATJA (THE LOVERS AND THE DESPOT - Ross Adam & Rober Cannan, 2016) 

Mielőtt a világ leghírhedtebb diktátora lett, Kim Dzsongil az Észak-koreai Propaganda és Agitációs Minisztériumot és annak filmstúdióit irányította. Mivel ambiciózus terveihez nem állt rendelkezésére elegendő tehetség, elraboltatta Dél-Korea leghíresebb színésznőjét és annak férjét, az ország legnépszerűbb rendezőjét és producerét. Az elrabolt álompáros sorra készítette Észak-Korea legjobb filmjeit, ám közben kidolgoztak egy olyan szökési tervet is, melyet bármelyik hollywoodi kasszasiker megirigyelhetne.


B-MOVIE: NYUGAT-BERLIN HANGJAI 1979-1989 (B-MOVIE: LUST & SOUND IN WEST BERLIN 1979-1989 - Hoppe / Lange / Maeck, 2015)  

A lehengerlő dokumentumfilm soha nem látott eredeti felvételeken mutatja meg az underground művészetek bűnös burjánzását Nyugat-Berlinben Honecker falával körbezárva a punk korszaktól egészen a Love Parade-ig.  

Linkek:

Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22., 20:00, MÜPA

Jegyvásárlás