Fesztivál

Disznótoros Kolbászfesztivál

Helyszín:

Budapest

Információ:

Családi programok, folklór műsorok, nosztalgia zene programok, disznóvágás bemutatók és óriási kolbászvásár várja a látogatókat. A 10 hektáros fesztiválterületen rengeteg program és neves fellépők szórakoztatják a közönséget, három napon át.

A Disznótoros Kolbászfesztivál a vidéket hozza el Budapestre egy hétvégére. 3 napon át tart majd az óriási kolbászvásár, ahol 250 féle, csupa boltban nem kapható háztáji kolbászból lehet válogatni. Az ország minden pontjáról érkeznek kolbásztermelők. Ezen kívül kürtőskalács, házi sajtok, méz, lekvár, fűszerek, stb. vásárolhatók. A Vasúttörténeti Park és a Víztorony Park összevont területein 3 kolbász utca, Sajt és fűszer utca, Kézműves utca és Vásártér várja a jóféle háztájira éhes pesti népeket. Ha tele a has, akkor jöhet az ital! A kolbászfesztiválon sörfőzdék, pálinkafőzdék és borászatok itatják majd nedűiket.
A Disznótoros Kolbászfesztiválon kiemelt prioritás a kolbász minősége! (Ez nem a szójás kolbászok fesztiválja!) Sült kolbászt és mindenféle disznótoros ételt, frissen készítenek a helyszínen a Horvátháza vendéglői. A frissensült húsételek árát 600Ft/10dkg-ban maximalizálják! Újdonság a "Disznótoros kolbász menü" 1.700Ft-ért: nagy sültkolbász, mustárral, kenyérrel és kovászos uborkával. Kiváló minőség, megfizethető áron!
Ha már "disznótoros" a budapesti kolbászfesztivál, akkor nem maradhatnak el a hagyományőrző disznóvágás és disznó feldolgozás bemutatók. A kivéreztetett disznókat egyenként 4 órás bemutatók során dolgozzák fel a mészárosok, bemutatva mindent a kolbászkészítéstől a zsír kisütésig. Élőben láthatja a budapesti közönség, hogyan vágtak disznót és készítették a kolbászt a nagyapáink.
Természetesen az igazi Csabai Kolbászt is meg lehet majd kóstolni a Csabai Tájházban, illetve meg lehet vásárolni a számos békés megyei kolbászkészítő házikolbászait és disznótoros termékeit.

Kulturált kikapcsolódás a családoknak, extra gasztronómia kínálat az ínyenceknek és felhőtlen mulatozás mindenkinek.

Ízelítő a programokból:

Ingyenes szolgáltatások: ingyenes a parkolás, díjmentes a WC-mosdó használat, ingyen szállítják a Fesztiválbuszok a látogatókat a fesztivál teljes nyitvatartási ideje alatt a Vasútt. Park és a Nyugati-Pu. között.
Ingyenes gyerekprogramok sora: állatsimogatók, meseszínház, manóvilág kiállítás, népi játszótér 30 játékkal, légcsúszda, ugráló vár, íjászat, jurta, arcfestés, furulyaoktatás, kovácsolás és más népi mesterségek kézműves foglalkoztatói, régi mezőgazdasági termelőeszköz interaktív kiállítása, terepasztal és vasútmodell kiállítás.
Ingyenes felnőtt programok sora: mozdonyforgató, oldtimer autó és motor kiállítás az Orientben, teakfa vasútikocsi látogatás idegenvezetéssel, traktor és stabil motor interaktív kiállítás + 50 zenei program 300 fellépővel az Orient és a Disznótoros színpadokon. Egész nap mulatós és folklór zenei, illetve néptánc előadások, este pedig a régi idők sztárjai szórakoztatnak.
Kóstolás: naponta az első ezer látogató ingyenes gyümölcsbor kóstolót kap ajándékba, a vásárolni szándékozók minden termékből díjmentesen kóstolhatnak. Fruitbonbon partnerünk jóvoltából minden kolbászfesztivál látogató megkóstolhat egy új gasztronómiai csemegét az Orient csarnokban.

A legjobban a pénteken érkezők járnak, hiszen a fesztivál első napjára csupán 999Ft-ért válthatnak jegyet. A pénteki nap főként azoknak szól, akik csak háztájival akarják feltölteni a kamrájukat. Azért ne csak a hasukra gondoljanak, hanem az igazi Fásy mulatósba is kóstoljanak bele pénteken. Szombaton még jobban beindulnak a programok! Nagyon színvonalas néptánc és egyéb folklór előadások lesznek napközben, este pedig a legnagyobb mulattató a vajdasági 3+2 zenekar ad koncertet, majd "Megy a gőzös a kolbászfesztiválra" extra zenei program veszi kezdetét. Vasárnap is déltől kezdődik a mulatság, majd a "Retro Táncdal est" nyújt nosztalgikus kikapcsolódást este 8-ig.Helyszín: Magyar Vasúttörténeti Park (Budapest, Tatai út 95.)

Vélemény: